Nevreme na Balkanu
printskrin youtube
Nevreme na Balkanu

printskrin youtube

Nevreme na Balkanu, Foto: printskrin youtube

Snažno nevreme pogodilo je sever Hrvatske i južnu Bosnu, u Zagrebu i Tuzli proglašeno je stanje prirodne nesreće, a jako nevreme praćeno vetrom i kišom zahvatilo je i Bijeljinu sinoć oko 21 sat.

Međutim, atmosfera se ne smiruje, RHZS upozorava na moguće jake pljuskove sa grmljavinom i gradom i u celoj našoj zemlji, a posebno u Pančevu, Vršcu, Kovinu, Majdanpeku, Negotinu i Boru.

Za teritoriju cele Srbije uključen je narandžasti meteoalarm, a to znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i budu opasne po ljude i životinje.

Kako bi upozorenje meteorologa shvatili ozbiljno, pogledajte zastrašujuće video snimke nevremena zabeležene u Zagrebu gde je zbog obilnih kiša i bijičnih poplava na snazi bio crveni alarm. U glavnom gradu Hrvatske bio je pravi potom, pod vodom su se našle mnoge garaže i podrumi, prekinut je tramvajski saobraćaj, a u vodi su se zaglavili i automobili.

 U Tuzli je sinoć za 40 minuta palo 70 litara kiše po metru kvadratnom, što je dovelo do velikih poplava i stvaranja znatne materijalne štete na području celog grada. Obilne padavine su dovele do potpunog kolapsa, a dodatnu muku svima koji su se zadesili na ulici zadalo je od snažnog vetra izlomljeno drveće i grane koje su letele na sve strane. Zbog nevremena su pojedini delovi Tuzle ostali bez struje i vode.

 I u Hrvatskoj i u BiH sinoć su dežurne službe celu noć bile na terenu, obavile su više stotina intervencija, a primili oko hiljadu poziva građana,

Kako je objavljeno na Fejsbuk profilu Vatrogasne brigade Zagreb, sinoć je tokom intervencije preminuo jedan vatrogasac. Pozlilo mu je tokom ispumpavanja vode u jednom stanu.

Pročitajte: