Lekari iz Niša
PrintscreenFacebook

 

Lekari iz Niša

PrintscreenFacebook

Lekari iz Niša, Foto: PrintscreenFacebook

Profesor Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirgiju KC u Nišu objasnio je statusom na svom Fejsbuk profilu ko su junaci u toj zdravstvenoj ustanovi, koji se trenutno bore za živote obolelih od korona virusa.

On je naveo da sa svih strana dobija poruke zahvalnosti i podrške, pa je istakao da su prava adresa za to sestre, anestetičari, anesteziolozi, infektolozi na Infektivnoj klinici.

- Mnogi moji prijatelji poslali su mi poruke zahvalnosti i podrške da izdržmo i pobedimo epidemiju izazvanu COVID-19 govoreći da smo junaci našeg naroda... Da pojasnim: većina nas, zdravstvenog osoblja, sa skoro svih klinika u KC Niš radi svoj uobičajeni posao sa povećanim merama zaštite (kardiohirurgija, digestivna hirurgija, grudna, vaskularna i ostale hirurgije, ORL, oftalmologija, kardiologija, endokrina i ostale internisticke grane...). Pravi junaci u ovoj vanrednoj situaciji su naši anesteziolozi, infektolozi i osoblje na Infektivnoj klinici, anestetičari, sestre u intenzivnim negama gde se leče inficirani korona virusom i higijeničari na tim odeljenjima - napisao je prof. Milić.

- Oni su ti koji po 4 sata u skafanderima vode brigu o obolelima, štiteći i pacijente i sve nas. Klinika za kardiohirurgiji je ponosna na 15 naših sestara (ukupno na klinici radi 64 sestara), koje su već sada na rasporedu u Jedinicama intenzivne nege gde se leče najteže oboleli od COVID-19. Takođe, naša 3 anesteziologa od ukupno 7 (Miroslav, Nenad i Velimir) i 3 anestetičara od ukupno 7 (Boban, Sašo i Nemanja) su na prvoj liniji fronta. Skromni, tihi i vredni, bez bliceva i javnosti rade trenutno najteži i najodgovorniji posao u Srbiji! HVALA VAM! - napisao je on.