OVO BI MOGLO DA UPLAŠI VELIKI BROJ GRAĐANA Novinarka N1 postavila pitanje koje je iznerviralo ministra Lončara, Stevanović odmah stao u odbranu struke

Krizni štab burno reagovao.

Konferencija
Konferencija, Foto: Printscreen

Na današnjoj konferenciji za medije, novinarka N1 je postavila pitanje koje bi moglo da uznemiri veliki broj građana, a tiče se terapije zaraženih koronavirusom. 

Ona je postavila pitanje Kriznom štabu, da li su oni koji su lečeni hlorokinom prethodno proveravani da mogu da podnesu tu terapiju, a drugo "koliko pacijenata je dobijalo hlorokin, a da je preminulo?"

* Nisam to rekao zato što nemate pravo da postavite pitanje, već što se time kod nekih ljudi unosi mnogo tema za razmišljanje. Ne znate da li ste pitanje postavili zato što je deo farmaceutske industrije to hteo", kazao je ministar Zlatibor Lončar.

Zamolio je sve novinare da ulaze u "igru velikih" farmaceutskih kuća, te ukazao da su vesti o efinasnosti bilo kog leka uglavnom medijske, a ne medicinske i naučne.

Lončar je ukazao da se svake dve nedelje mogu čitati spektakularni natpisi o nekom leku koji leči koronu.

- Dajete za pravo da komentarišete da li je neki lek dobar ili nije dobar. To je krajnje opasno, i krajnje klizav teren. Dalje neću ulaziti u vaše pitanje - rekao je Lončar.

- Za svaki od tih lekova je predviđeno kada sme i kada ne sme da se da, poštuju se i mere opreza. Za svaki od lekova koji se koriste u lečenju kovida postoji redosled kada sme da se koristi. Postoje pacijenti koji su dobili hlokorin, ima pacijenata koji su umrli, a da su primali hlokorin. Normalno, primenjivane su najrazličitije terapije, između njih i hlokrokin, neki pacijenti su izgubili borbu uz sav naš trud i primenu terapija koja se koristi svuda u svetu - rekao je dr Stevanović.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Marija
  15/07/2020 - 15:48
  Ministar gubi strpljenje,Jedan ministar mora biti ,,,,,
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi