Bejrut, Liban
AP/Tanjug
Bejrut, Liban

AP/Tanjug

Bejrut, Liban, Foto: AP/Tanjug

“Nije veliki broj državljana Srbije, u ambasadi imamo oko 50 registrovanih osoba. Odmah nakon eksplozije, kontaktirali smo sve naše građane koji su evidentirani i prema informacijama kojima raspolažemo, nema povređenih državljana Srbije i svi su dobrom stanju”, rekao je Elfić.

On je dodao da poslednji podaci inistarstva zdravlja u Libanu kažu da je poginulo 78 osoba, dok je oko 4.000 povređenih, ali te brojke nisu konačne jer je akcija spasavanja još uvek u toku.

Napominje da se mnogo ljudi vodi kao nestalo, pa članovi njihovih porodica pokušavaju preko hitne službe da dođu do bilo kakve informacije o najbližima, tako da se očekuje da brojke budu i veće.

“Usled eksplozije ogromna pečurka se nadvila nad samim gradom. Luka Bejrut je potpuno sravnjena sa zemljom, a kako se nalazi u samom srcu grada, centralni deo i kvartovi koji se nalaze iznad same luke su demolirani i šteta je ogromna, neprocenjiva”, rekao je amabasdaor Srbije.

Kako kaže, u pojedinim tamošnjim medijima prenose se nezvanične informacije prema kojim asu, navodno varena južna vrata skladišta u kojem su bili zapaljivi materijali i da je to, navodno, uzrok eklsplozije.

PROČITAJTE JOŠ