Amfilohije
EPA
Amfilohije

EPA

Amfilohije, Foto: EPA

Zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u blagom je poboljšanju u odnosu na nedelju, saopšteno je iz Klinickog centra Crne Gore.

Svo vreme hospitalizacije svi vitalni parametri kao i saturacija kosionika su apsolutno u redu, navode iz Kliničkog centra i dodaju da od početka lečenja pa do danas mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, to znaci da nije i nema potrebu za respiratorom.

Lekarski tim je zadovoljan, jer se oporavak mitropolita Amfilohija, iako naizgled teče sporo, odvija redovnim tokom, odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta'', navodi se u saopštenju Kliničkog centra, koje su prenele ''Večernje novosti''.

Aleksandar Vučić

Tanjug/AP

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/AP

Kako pišu crnogorski mediji, Vučić je ponudio i da mitropolit bude odmah prebačen u Beograd na dalje lečenje, ukoliko to bude neophodno.

Nigde, međutim, nije bilo informacije da su taj respirator i lek stigli u Klinički centar, niti da ga je KC primio.

Preporučujemo i:

U saopštenju KC sada samo kažu da respirator nije ni bio potreban mitropolitu.

Svojevremeno je, na početku pandemije korona virusa, Crna Gora takođe odbila da kao pomoć primi respiratore koje bi obezbedila Srbija.

Crnogorski mediji su preneli i da je Srpska ambasada saopštila i da Srbija pomaže i pomagaće u lečenju svih ostalih pacijenata i građana Crne Gore, kada im je neophodna pomoć, a koji su se obratili, ili će se obratiti, Ambasadi u Podgorici ili direktno zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji bez obzira na naciju, veru ili političku pripadnost.

Pročitajte još: