PU "Naša radost"
Printscreen
PU

Printscreen

PU "Naša radost", Foto: Printscreen

Nakon što je Srbijom odjeknula vest da se devojčica iz Rače u predškolskoj ustanovi "Naša radost" otrovala asepsolom, u javnost isplivavaju detalji nemilog događaja. Dvoipogodišnjakinja je na intenzivnoj nezi i nije životno ugrožena.

Naime, nakon što je tražila vodu i popila tečnost iz flašice sa stola, za koju se mislilo da je voda, detetu je pozlilo, a majka je pozvana zbog tegoba.

Pročitajte još:

Lekari u Rači nisu mogli da ustanove otkud tegobe, pa je porodica krenula u Kragujevac. Na pola puta im je javljeno da se u flašici iz koje je dete mislilo da pije vodu, zapravo nalazio asepsol.

Tomislav Veljković, deda devojčice

Printscreen

Tomislav Veljković, deda devojčice, Foto: Printscreen

- Kako mi je ćerka ispričala u toj prostoriji na nekom stolu bila je flašica. Ona (vaspitačica) mu je dala vodu i istog trenutka je počelo da povraća - rekao je deda devojčice Tomislav Veljković za "Dnevnik".

Iz vrtića su se takođe oglasili povodom nesreće i poručili da sredstva za održavanje higijene drže u posebnim prostorijama.

Ljubina Jeftić, direktorka PU

Printscreen

Ljubina Jeftić, direktorka PU "Naša radost", Foto: Printscreen

- Zato što je greškom sipan tu, jer se polomila prava flašica u kojoj je bio asepsol - rekla je direktora PU "Naša radost" iz Rače Ljubina Jeftić u odgovoru na pitanje kako je onda moguće da se asepsol nađe u flašici za vodu.

Rača

Printscreen

Rača, Foto: Printscreen

- Utvrdiće se kroz postupak ko je odgovoran i svi odgovorni će snositi posledice, sve u skladu sa zakonom - dodala je ona.

Lekari alarmirali stanje devojčice

- Razgovarajući sa lekarima, da je neki gutljaj više popijen, ne znam šta bi bilo - kazao je deda, otac majke Jelene Radovanović.

PU

Printscreen

PU "Naša radost", Foto: Printscreen

Nadležni su obavešteni o slučaju i čekaju se rezultati istrage.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!