Oko sokolovo
Privatna arhiva
Oko sokolovo

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Pomoćnik načelnika beogradske Komunalne policije Ranko Šekularac kaže da je povećan broj ulica u kojima se vrši kontrola parkiranja na predloge i molbe građana koji su se sa tim problemima suočavali u ulicama u kojima stanuju.

Da li ste mnogo puta platili kaznu za parking?

 

Kako je naveo gostujući na TV Prva, do sada je izdato preko 8.500 prekršajnih naloga najneodgovornijima, što je ocenio kao ni veliki, ni mali broj.

Na pitanje kako se i da li Komunalna milicija reaguje na žalbe građana da su pojedini komunalci bahati i neljubazni, Šekularac je kazao da u slučajevima gde su prekoračili svoja ovlašćenja ili su bili drski prema sugrađanima, u skladu sa njihovim merama preduzimaju određene radnje i u tom smislu čak i disciplinski procesuiramo.

"Komunalna milicija mora da bude na usluzi građanima", kazao je Šekularac.

Ono što njima predstavlja osnovni problem je nedovoljan broj komunalnih milicajaca, a Šekularac kaže da im je potrebno 300.

Konkurs za nove komunalce nije još raspisan, a prethodiće mu javni poziv za sve one koji budu ispunjavali određene uslove da se sa njima zaključi ugovor o upućivanju na obuku u Kamenici.

"Mi imamo potrebu za najmanje 300 komunalaca, a u prvom turnusu će ići 150", kazao je Šekularac i dodao da je novim komunalim policajcima potrebno pored osnovnih uslova, da zadovoljavaju i posebne uslove, kao što je to da budu državljani Republike Srbije, da nisu kažnjavani i da imaju četvrogodišnju srednju stručnu spremu.

Pročitajte: