Oko sokolovo od danas kontroliše parkiranje u 242 ulice

Od danas "Oko sokolovo" kontroliše parkiranje u 242 beogradske ulice, što je duplo više nego do juče kada je to činjeno u 121 ulici.

Oko sokolovo
Foto: Privatna arhiva

Pomoćnik načelnika beogradske Komunalne policije Ranko Šekularac kaže da je povećan broj ulica u kojima se vrši kontrola parkiranja na predloge i molbe građana koji su se sa tim problemima suočavali u ulicama u kojima stanuju.

Da li ste mnogo puta platili kaznu za parking?

Ukupan broj glasova: 9

  • Jesam: 0% (0)
  • Nisam: 56% (5)
  • Nikada nisam platio tu kaznu: 44% (4)

Kako je naveo gostujući na TV Prva, do sada je izdato preko 8.500 prekršajnih naloga najneodgovornijima, što je ocenio kao ni veliki, ni mali broj.

Na pitanje kako se i da li Komunalna milicija reaguje na žalbe građana da su pojedini komunalci bahati i neljubazni, Šekularac je kazao da u slučajevima gde su prekoračili svoja ovlašćenja ili su bili drski prema sugrađanima, u skladu sa njihovim merama preduzimaju određene radnje i u tom smislu čak i disciplinski procesuiramo.

"Komunalna milicija mora da bude na usluzi građanima", kazao je Šekularac.

Ono što njima predstavlja osnovni problem je nedovoljan broj komunalnih milicajaca, a Šekularac kaže da im je potrebno 300.

Konkurs za nove komunalce nije još raspisan, a prethodiće mu javni poziv za sve one koji budu ispunjavali određene uslove da se sa njima zaključi ugovor o upućivanju na obuku u Kamenici.

"Mi imamo potrebu za najmanje 300 komunalaca, a u prvom turnusu će ići 150", kazao je Šekularac i dodao da je novim komunalim policajcima potrebno pored osnovnih uslova, da zadovoljavaju i posebne uslove, kao što je to da budu državljani Republike Srbije, da nisu kažnjavani i da imaju četvrogodišnju srednju stručnu spremu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi