Rusija, selo
Shutterstock
Rusija, selo

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zahvaljujući odgovornom ponašanju građana, angažovanju Opštinskog štaba na sprovođenju mera prevencije i zaštite, i svih drugih službi, a posebno zaposlenih u Domu zdravlja, opština Knić nema nijednog zaraženog od koronavirusa, konstatovano je danas.

Dom zdravlja u Kniću danas su obišli načelnica Šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić i članovi opštinskog rukovodstva, a tom prilikom je zaključeno da ta opština može da bude primer ne samo za Šumadiju već i za celu Srbiju kako se zahvaljujući odgovornom rukovodstvu, hrabrim i mudrim ljudima, požrtvovanim zdravstvenim radnicima može pobediti i virus.

selo

RINA

Foto: RINA

Načelnica okruga uputila je i pohvale zdravstvenim radnicima koji su radili danonoćno, iako ih ima malo i za normalno funkcionisanje, i dobrom organizacijom u uslovima pandemije i vanrednog stanja sačuvali su zdravstveni sistem i živote ljudi.

"Ja im čestitam, kao i svim našim herojima u belim mantilima, oni su sa našim narodom pobednici pandemije. Opština Knić je u svemu bila primer, opštinsko rukovodstvo i Krizni štab strogo su sprovodili sve mere Vlade Srbije, prilagođavali se i intervenisali shodno sopstvenim uslovima, prednjačili su u dezinfekciji, ali i ispoljili solidarnost i humanost", rekla je Biljana Ilić Stošić.

Predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić rekao je da su zahvaljujući poštovanju mera Vlade Srbije, internih mera Kriznog štaba i disciplini građana, uspeli da spreče pojavu zaraze korona virusom na svojoj teritoriji.

On je zahvalio svim građanima što su bili odgovorni i solidarni i svim službama na velikom požrtvovanju.