OVIM PREKRŠAJIMA JE DOŠAO KRAJ Komunalna inspekcija izlazi na teren, svi građani su pod nadzorom

Stubići na javnim površinama postaju predmet nadzora Komunalne inspekcije.

Parking za bicikle
Parking za bicikle, Foto: Alo!

Postavljanje lanaca, žardinjera ili stubića sve su češća pojava na parking-mestima u prestonici. Više opštinskih komunalnih inspekcija potvrdilo je da dobijaju prijave zbog nepropisnog postavljanja zapreka u okolini zgrada, ili prostorima u blizini stambenih objekata. Veliki broj žalbi Beograđani su uputili i servisu "Beokom", jer su im komšije nezakonito "otele" mesta.

Komunalna inspekcija izlazi na teren po prijavi građana. I to ukoliko su stubići postavljeni na javnim površinama, ili na građevinskim parcelama koje pripadaju stanarima zgrada.

- Ako su postavljeni na javnoj površini, inspektor nakon obilaska piše zapisnik i donosi rešenje o sklanjanju barijera, koje uklanja služba za izvršenje - rekli su nam u Opštini Zvezdara. - Ukoliko su stubići postavljeni na parceli u vlasništvu zgrade, skupština stanara na čelu sa svojim upravnikom može da donese odluku o postavljanju stubova, ali pod uslovom da svi stanari mogu da koriste mesta.

Inspektori pokreću i vode postupak nadzora, a potom donose rešenje kojim se nalaže uklanjanje barijera.

- Ukoliko je nepoznat identitet osobe koja je postavila stubiće, sprovodi se prinudno uklanjanje. Inspektori mogu izdati i prekršajni nalog, a ako se ne plati, pokreće se postupak pred sudijom za prekršaje - kažu u Opštini Čukarica.

Nažalost, ovakve situacije ne mogu da se spreče, a veliki problem predstavlja i utvrđivanje "počinioca". Uklanjanje barijera finansira Grad Beograd.

Inspektori za puteve Sekretarijata za inspekcijske poslove izlaze na teren kada neko od građana nepropisno blokira ulicu. A uklanjanje barijera sprovodi se nakon donesenog rešenja.

ŽARDINJERE I ČEŠLJEVI ZA BICIKLE

U Mirijevskom bulevaru na trotoaru postavljene su žardinjere kako bi se obezbedila parking-mesta za zaposlene u firmi koja se nalazi u blizini. Na istom mestu neovlašćeno su uklonjeni češljevi za bicikle, koje je postavilo JKP "Parking servis". Tu je ucrtano mesto, kao i broj tablice automobila kome je namenjeno. Kako su nam rekli u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, predmet je oformljen, a inspektori za puteve će izaći na teren i utvrditi činjenice, a nakon toga odlučiti o daljem postupanju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi