Klub, provod
Shutterstock
Klub, provod

Shutterstock

Klub, provod, Foto: Shutterstock

Ipak, neke stvari, mere i propisi moraju i dalje da se poštuju pa je noćni život i dalje usporen i još uvek nije zasijao punim sjajem.

Ono po čemu je Beograd, između ostalog, poznat širom sveta jeste upravo noćni provod. Kafane, klubovi i splavovi na rekama još uvek ne rade punim kapacitetom.

Epidemija je zaustavila i noćni život u Beogradu, a, kako su vanredne mere polako počele da slabe, dolazi vreme da se provod u prestonici ponovo digne na noge.

- Sprovodimo sve mere koje su propisane. Radimo kako preko dana, tako i uveče. Poštuje se i propisan broj ljudi, tako da smo pažljivi s rezervacijama – kažu za "Blic" iz jedne kafane u centru grada.

Ugostiteljski objekti počeli su sa radom 4. maja, tada su širom zemlje kafići, kafane i restorani otvorili svoja vrata, ali uz obavezno poštovanje svi propisanih mera.

Klub, provod

Shutterstock

Klub, provod, Foto: Shutterstock

Sezona noćnog života u Beogradu se polako budi, a provod na splavovima još uvek nije u potpunosti aktivan.

- Nismo još počeli sa radom, otvorićemo sezonu početkom juna – kažu za "Blic" iz jednog od poznatijih splavova na Ušću.

S druge stane, jedan od njih koji se nalazi na Keju oslobođenja, otvorio je svoja vrata za goste uz poštovanje svih propisanih mera.

- Naš lokal ima baštu, pa većina gostiju uživa napolju, retko ko se odluči da sedne unutra. Poštujemo i propisani broj ljudi, do sada nije bilo više od 50 gostiju, a kako je promenjena odluka, sada ćemo primati 100 ljudi. Radnim danima radimo do ponoći, a vikendom do jedan sat posle ponoći. Svi radici nose maske i rukavice, a obezbeđena su i dezinfekciona sredstva – objasnili su za "Blic" iz ovog splava.

Po svemu sudeći, noćni život se polako vraća u normalu. Ukoliko ste već raspoloženi za provod, imate izbor od nekoliko kafana, klubova i splavova u gradu gde možete da iskusite noćni provod u prestonici.