Srebrno jezero
Shutterstock
Srebrno jezero

Shutterstock

Srebrno jezero, Foto: Shutterstock

Mnogi stanovnici Srbije odlučili su da više ne razbijaju glavu praćenjem vesti o spuštenim i podignutim rampama ili uslovima pod kojim možemo da uđemo u određenu državu. Oni su svoje kofere spakovali i počeli obilazak prirodnih lepota naše zemlje.

Jedna od destinacija koja je ovog leta popularnija više nego inače je i Srebrno jezero.

Jezero se nalazi u neposrednoj blizinini Velikog Gradišta, u istočnoj Srbiji, a udaljeno je od Beograda oko 110 kilometara. Kada nema gužve u saobraćaju, do njega se u proseku stiže za sat i po vremena.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Zalazak uzivo ? #silverlake #srebrnojezero #visitserbia #serbianature

A post shared by ???? ????????? ??? ???? (@vilajess_srebrnojezero) on Aug 2, 2019 at 10:45am PDT

Od Novog Sada je udaljeno oko 190 kilometara. Ukoliko dolazite sa juga Srbije, recimo iz Niša, biće vam potrebno oko dva sata i trideset minuta, jer udaljenost do jezera iznosi nekih 230 kilometara.

Nastalo je pregrađivanjem dunavskog rukavca 1971. godine.

Njegova prijatna voda, brojni kafići blizu plaže kao i veliki broj apartmana i smeštajnih soba samo su neki od razloga zbog kojeg se bezmalo pola Beograda "slilo" na istok Srbije u mesto koje u šali nazivaju srpsko "Sutomore".

Kafići pored plaže puni su posetilaca, koji uživaju u muzičkom programu i hrani. Malo šetalište pored jezera "načičkano" je zgradama i apartmanima, a na samom šetalištu sve vrvi od života uzbuđenih turista. 

Srbija svakako obiluje brojnim lepotama a Srebno jezero je samo jedna od njih.

Pročitajte još:

Komentari (3)

Boris

10.08.2020 17:08

Dobra ideja. Moglo bi da se ode bar na vikend. Ako bude gužva, može da se ode na neko drugo mesto, tu su blizu tvrđave Ram i Golubac, manastir Tumane i Viminacijum. Nema greške, gde god da se ode. Samo da uzmem auto, i moje pile i ja odosmo u obilazak...

Ajde pali

10.08.2020 19:25

@Boris - Dok uzmes ti auto pile ti je vec rava s nekim

Pop

11.08.2020 16:12

Леп поглед са дроном, прошла година је прошла а ова није иста због пандемије. Само да не оставимо свињац иза себе као у Грчкој.