korona virus
EPA
korona virus

EPA

Foto: EPA

Prekršajni sudovi u Srbiji rade skoro 24 sata, a sva suđenja za kršenje policijskog časa u glavnom gradu odvijaju se u Prekršjanom sudu u Beogradu.

Samo Prekršajni sud u Beogradu do sada je izrekao 44 osuđujuće presude sa kaznama od 1,2 miliona dinara zbog kršenja policijskog časa, piše današnja "Politika".

- Tokom cele noći policija dovodi građane u sud, ali ne baš sve. Policija nas često konsultuje u slučajevima kada zatekne građane koji se vraćaju kući nekoliko minuta posle početka policijskog časa. U takvim slučajevima savetujemo policiji da ih opomenu, upozore i isprate do stana - kaže predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović.

Ona navodi da policija privodi građane koji se zateknu udaljeni od svog prebivališta i koji se ponašaju bezobzirno, a da im sud izriče novčane kazne.

Najveći broj sudija prekršajnog suda u Beogradu posao obavlja od kuće. Od ukupno 115 sudija najvećeg prekršajnog suda u Srbiji, samo njih 25 mnogu da dolaze u sedište suda i rade. Ostali spadaju u kategoriju starijih od 60 godina, roditelja sa decom mlađom od 12 godina i onih koji imaju hronične zdravstvene probleme.