Nenad Popović
TANJUG/ ZORAN ZESTIC/
Nenad Popović

TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Nenad Popović, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Popović je u pisanoj izjavi naveo da su takvi navodi usledili nakon posete zamenika predsednika ruske vlade Jurija Borisova Beogradu, tokom koje su ruski stručnjaci obišli Institut "Torlak" i odobrili proizvodnju ruske vakcine "Sputnjik V" u Srbiji.

"Cilj ovog napada je da se osujeti proizvodnja ruske vakcine na Torlaku i da se po, ko zna koji put, gurnu klipovi u točkove naše saradnje sa Rusijom", smatra Popović.

On je naveo i da ništa ne može da naruši saradnju sa Rusijom, jer tu saradnju želi narod, dodajući da će Srbija proizvoditi "Sputnjik V" na svojoj teritoriji i posle više decenija, uz pomoć Rusije, povratiti suverenitet u proizvodnji vakcine.

"Nema sumnje da će ovaj napad primetiti i naši ruski partneri, ali uveravam vas da će ih to samo još više motivisati da daju podršku Srbiji, jer smo i jedni i drugi navikli na napade od onih kojima smeta naša saradnja i naši zajednički ciljevi", dodao je Popović.

Dnevni list "Kurir" je u današnjem izdanju objavio da je Popović u vreme mandata tehničke vlade, prošle godine u avgustu, zaključio ugovor o informisanju javnosti preko društvenih mreža, vredan 4,4 miliona dinara, za reklamiranje na Instagramu, Fejsbuku i Jutjubu.

Pročitajte još: