Bolnica
Tanjug/Filip Krainčanić
Bolnica

Tanjug/Filip Krainčanić

Bolnica, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Devojka je zbog komplikacija koje su nastale posle porođaja upućena u Klinički centar Kragujevac. Ona nije htela da kaže kako se i gde porodila, kao ni šta se desilo sa bebom. Pošto dete još nije pronađeno, sumnja se da ga je najverovatnije ubila posle porođaja - kaže naš izvor blizak istrazi.

Devojka je zadržana u bolnici i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara.

- Tužilaštvo je naredilo policiji da bude ispred bolničke sobe i čuva devojku, zbog bojazni da bi mogla da pobegne. Ona će biti saslušana čim policija pronađe dete ili neki drugi trag. Posle toga će biti odlučeno da li će biti zadržana u pritvoru - kaže naš sagovornik.

Pre samo mesec dana u sela Batote kod Brusa zabeležen je slučaj čedomorstva kada je devojka svoju bebu odmah posle porođaja stavila u džak od deterdženta i bacila je na đubrište! Za jezivi slučaj čedomorstva saznalo se kada se Jovana Đ. (21) 23. aprila s bolovima i krvarenjem javila ginekologu, koji je utvrdio da se nedavno porodila.

Jovana je najpre negirala porođaj, ali je policija na đubrištu, udaljenom oko 150 metara od njene kuće, najpre pronašla posteljicu, a potom i mrtvo novorođenče u kesi od praška za veš.

- Ostalo je nejasno kako ga je usmrtila dete. Jovana je navodno bila u vezi s jednim momkom, koji joj je obećao brak, ali je od toga odustao kada mu je rekla da je trudna. Ona nije mogla da podnese sramotu i bruku koja bi pukla po selu, pa se najverovatnije zbog toga odlučila na ovaj užasni korak - kažu meštani sela.