Marija Obradović, Ministarka MDULS
Tanjug
Marija Obradović, Ministarka MDULS

Tanjug

Marija Obradović, Ministarka MDULS, Foto: Tanjug

Ministarka Obradović je sa gradonačelnikom Šapca dr Aleksandrom Pajićem ministarka je razgovarala o projektima koje grad planira da realizuje u narednom periodu, ulaganjima, ali i načinima kako MDULS može da pomogne gradu Šapcu. Obradović je obišla i Jedinstveno upravno mesto (JUM) otvoreno tačno pre godinu dana i uverila se da ovaj najpopularniji projekat MDULS među opštinama i gradovima u Srbiji u ovom gradu funkcioniše na najbolji mogući način i da je gradska administracija postala pravi servis svojih građana.

Tom prilikom ministarka Obradović upoznala je Nikolu Ninkovića, slepog Šapčanina, kome je bolest oduzela vid, ali koji uprkos tome radi na veb aplikaciji koji će omogućiti kompletnu digitalizaciju izdatih dokumenata iz matične službe. Tim povodom Nikola Ninković je danas potpisao Ugovor o radu i biće zaposlen u Gradskoj upravi Šapca.

„Nikolina priča je priča koja mora da „zvoni“ Srbijom i za mene je ovo izuzetno važno, kao apel i obaveza gradovima i opštinama da pronađu u svojim sredinama ovako mlade, aktivne, energične ljude koji, bez obzira na svoj invaliditet, mogu itekako mnogo da urade i pomognu svojim sugrađanima i rade na korist svih građana. Današnji dan je dan kada je Nikola heroj u Srbiji i očekujem da imamo puno takvih heroja širom naše zemlje“, poručila je ministarka Obradović.

Ona je dodala i da funkcija Gradske uprave jeste da se sve digitalizuje, ubrza i da se građanima uštede i vreme i novac i izrazila divljenje Nikoli, koji je uložio dodatni trud, snagu i volju kako bi ostvario svoje ciljeve.

PROČITAJTE JOŠ: