OBJAVLJEN NOVI CENOVNIK! Poskupljuju putarine u Srbiji, udarac na džep će osetiti svi vozači!

Novi cenovnik za korišćenje auto-puteva u Srbiji primenjivaće se od četvrtka 25. februara.

Granica, granični prelaz, rampa, kolona vozila
Rampa, kolona vozila, Foto: TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

Povećanje cena putarine najviše će osetiti vozači kamiona. Oni i inače najskuplje plaćaju prolaz auto-putevima, pa je i očekivano da se korekcija od 1,8 odsto najviše odrazi na ovu kategoriju vozila.

Vozači automobila će naknadu plaćati 10 do 30 dinara više u zavisnosti od deonice, dok će kamiondžije morati da izdvoje od 50 do 160 dinara više nego pre poskupljenja.

Vožnja od Beograda do Preševa za teretnjake će umesto 8.750 koštati 8.910 dinara i to je najznačajnija promena. Od Beograda do Dimitrovgrada biće 7.860 umesto 7.720 dinara.

I u kategoriji automobila najveća razlika je na deonici između Beograda i Preševa, gde će naknada umesto 1.460, biti 1.490 dinara. Od prestonice do Dimitrovgrada prolaz će koštati 1.310 umesto dosadašnjih 1.290 dinara. Beograd-Subotica i Beograd-Čačak poskupeli su za po deset dinara, dok je cena putovanja od Beograda do Šida ostala ista - 420 dinara.

- Usklađivanje cena putarina je u proseku 1,8 odsto i u skladu je sa rastom cena na malo - inflacijom - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi