Pošta
Alo!/Vladimir Marković
Pošta

Alo!/Vladimir Marković

Pošta, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Nadzorni  odbor JKP "Vodovod" u Kruševcu je doneo odluku o naplaćivanju i naknade za prečišćavanje otpadnih voda koje se obavlja u savremenom postrojenju otvorenom sredinom juna, a "korekcija cena" podrazumeva da će korisnicima računi biti uvećani za 18,6 dinara po kubiku, bez poreza.

Preporučujemo i:

- Preporučena cena ove usluge na osnovu analize instituta "Gauf", konstultanske kuće koja radi na projektu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, inače, iznosi 29,37 dinara po kubnom metru, a "Vodovod" je u projekciji prihoda planirao cenu od 24,72 dinara, koja bi bila socijalno prihvatljiva za građane, a mogla bi da pokrije minimalne troškove u funkcionisanju fabrike - navedeno je u aktu Nadzornog odbora.

A sistem za prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu se, podsetimo, smatra najmodernijim u Srbiji. Fabrika sadrži čak 41 postrojenje i tri linije: voda, mulja i biogasa. U okviru postrojenja su instalirane mašinska i procesna oprema, te komandna soba sa opremom za upravljanje, kontrolu i nadzor, a tu je i savremena laboratorija za testiranje.

Pročitajte još: