Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Devojčica je u nedelju u popodnevnim časovima u svojoj sobi porodične kuće u Valjevu popila čak 75 tableta antidepresiva, posle čega je izgubila svest. Roditelji su je u takvom stanju i pronašli, a onda je odmah prebacili u Urgentni centar valjevske bolnice, gde joj je ukazana prva pomoć.

Međutim, zbog ozbiljnog trovanja hitno je transportovana za Beograd u Institut za majku i dete. Kako nam je rečeno u Institutu, devojčica se nalazi na odeljenju intezivne nege, nije životno ugrožena i stabilnog je opšteg stanja.

Po prvim rezultatima istrage, u ovom slučaju nema elemenata krivičnog dela, jer devojčica nije bila žrtva bilo kakvog zlostavljanja, koje je moglo da prouzrokuje to da na ovaj način pokuša samoubistvo.

Kao motiv, s druge strane, a na osnovu iskaza kada se osvestila, istraga sumnja da je antidepresive popila jer joj roditelji, zbog epidemije korona virusa, navodno nisu dozvolili da ode na jednu žurku.

- Po prvim saznanjima nakon obavljenih razgovora sa roditeljima, ništa nije ukazivalo da postoji neki psihološki problem deteta koji traje određeni vremenski period i o kom je ćutala od njih. Takođe, nije bilo ni uočljiivh drastičnih promena u njenom ponašanju koje bi nagovestile da sa nekim problemom ne može da se izbori, niti se ona naglo povukla u sebe. Tako da je za sada pretpostavka da je tablete antidepresiva najverovatnije popila iz revolta, jer nije mogla da ode na tu proslavu i bude sa svojim društvom. Zbog čega joj je odlazak na tu žurku bio posebno važan, pa je razočarenje zbog nemogućnosti prisustva dovelo do toga da pokuša samoubistvo, trebalo bi da pokažu dalji razgovori koje će obaviti stručnjaci - navode naši izvori bliski istrazi, dodajući da je o slučaju obavešteno nadležno javno tužilaštvo u Valjevu i lokalni Centar za socijalni rad, u čijoj nadležnosti će biti dalje postupanje.

Pročitajte još: