Boža Spasić
Printskrin
Boža Spasić

Printskrin

Boža Spasić, Foto: Printskrin

Temu njihovog razgovora podstakao je slučaj pevačice Ljupke Stević i bivšeg načelnik saobraćajne policije, generala Dragiše Simića koji već danima okupira pažnju javnosti.

Ljupka Stević napravila je krš i lom, kada je krenula da se obračuna s generalom sa kojim je bila deset godina u vezi (dok je on sve vreme u braku i ima decu).

Ljupka je na Instagramu otkrila da, Dragiša Simić, "ima ljubavnice koje vodi na svoju vikendicu na Avali", nakon čega su usledili klipovi unakaženih automobila. Ona je kasnije izjavila da nije demolirala kola, ali da jeste nokautirala generala.

Pevačica je dobila zabranu prilaska, a Ljupki i Simiću je oduzeto svo oružje koje su imali.

Čitav skandal je nastao zbog jedne "sitnice" - uređaja za prisluškivanje koji je pevačica sakrila u Simićev automobil, pa tako i saznala "sočne" detalje iz njegovog privatnog života koji su je naljutili.

"Ne, naravno da nije iznenadilo što je to uradila. Ja sam imao privatnu detektivsku agenciju i radio u službi. Retko su se u službi koristile metode prisluškivanja, ali često sam imao te slučajeva ljudi koji to traže od privatnih detektiva – 95 odsto žena traži da prisluškuje partnere, a svega 5 odsto muškaraca", istakao je Simić i dodao da je "danas veoma lako prisluškivati".

On je potom pokazao kako izgleda mali prisluškivač koji može da se stavi "gde god hoćete". Njegova namena je da pored audio zapisao, pokazuje i lokaciju gde se nalazi ljubavnik ili ljubavnica. Ali, nije to jedini način pračenja i prisluškivanja...

"Putem posebnog softvera koji se može naći na internetu, možete ući u telefon onoga koga želite da pratite. Dobijate link od onoga ko vam je dao tu operaciju prisluškivanja i samo je važno da 15 do 10 minuta bude telefon u vašim rukama. S obzirom na to da se radilo o ljubavnicima, taj telefon je bio dostupan i ona (Ljupka) je mogla u njega da ubaci taj softver i da u svako doba zna gde se nalazi i sve da sluša. Softver prvih 48 sati, onaj ko ga izdaje, vam daje za džabe da vidite koliko je efikasno, a nakon 48 sati platite", istakao je Simić.

Nema spravice koja ne može da posluži za prisluškivanje, tvrdi on, a što se tiče dometa uređaja - neograničen je.

"Nema prisluškivanja ovakvog o kakvom smo sada govorili ako nema interneta. Možete ga u Australiju staviti i pratiti odavde – dok god je povezan na internet."

Dok Simić smatra da ovakve slučajeve treba uvek oprostiti, jer su u pitanju ljubavne jadi, Dejan Radenković ističe da prisluškivanje definitivno nije legalno i da se njegova agencija time ne bavi.

Ljupka Stević incident plače povređena ruka Alo

Alo! / Masanori Jošida

Ljupka Stević incident plače povređena ruka Alo, Foto: Alo! / Masanori Jošida

"To zaista nije legalno, pa samim tim, mi kao agencija koja je licencirana, ne radimo te poslove, a zaista ima tih poziva – dva od tri su zahtevi za praćenje partnera. Upućujemo ih na druge načine da reše problem. Mi sve te ljude primimo i razgovaramo sa njima, imamo i psihoterapeuta u svom timu.Prisluškivanje, a i praćenje je protivzakonito", ističe Radenković.

Dok je pričala o tome kako je došlo do toga da prisluškuje generala, Ljupka je otkrila da je uređaj kupila u prodavnici i ubacila u automobil…

"Živimo u eri visokih tehnologija i nažalost svi ti uređaji za prisluškivanje su veoma rasprostranjeni. Na dva klika na internetu možete pronaći oglase koji mute i prodaju svu tu opremu. Za to vam zaista ne treba agencija, jer aplikacija, ako se radi o telefonu, se uključuje direktno kod korisnika koji čuje šta želi da čuje onda. Ti uređaji su često umetnuti u same predmete – usb, olovke, priveske i slično", dodaje on.

Pročitajte još: