Knjiga "Manastir Tumane, čudo ljubavi Božije"
Alo.rs

- Interesovanje za knjigu "Manastir Tumane, čudo ljubavi Božije" pokazuje žeđ običnog čoveka za verom. To je jedan od malih pozitivnih znakova da za naš narod ima nade jer voli i traži Boga - ovako za "Alo!" iguman Dimitrije komentariše ogromno interesovanje za knjigu čiji je autor, a o čemu svedoči i ekspresno rasprodat prvi tiraž.

Knjiga se može naći na svim bolje snabdevenim kioscima, po pristupačnoj ceni od 199 dinara kako bi svi vernici mogli da je priušte. Koliko je veliko srce bratstva Manastira Tumane, ukazuje i to da prihod od prodaje knjige ide u humanitarne svrhe.

Knjiga

Alo.rs

Knjiga "Manastir Tumane, čudo ljubavi Božije", Foto: Alo.rs

- Prihod od knjige je uzdarje Tumana i Tumanaca onima kojima je preko potrebno, a to su bolesna deca i oni koji stradaju - naglašava naš sagovornik.

Govoreći o tome šta ga je inspirisalo da napiše knjigu za kojom vlada ogromno interesovanje, iguman Dimitrije navodi:

- Knjiga je nastala sa željom da naše iskustvo sa Manastirom Tumane otrgnemo od zaborava, ali i sa namerom da javnosti prezentujemo istinu o toj svetinji, o proslavljenju svetitelja i o našem doživljaju konkretnih primera i susreta sa ljudima koji su na svojoj koži osetili pomoć tumanskih svetitelja. Posebno su me na pisanje motivisali kritičari Tumana. Ako oni imaju pravo na stav, imamo i mi, a Bog će dati poslednju reč - navodi on.

Pročitajte još: