Nataša Drakulić
Printscreen
Nataša Drakulić

Printscreen

Nataša Drakulić, Foto: Printscreen

Film "Dara iz Jasenovca" premijerno je prikazan proteklog vikenda na Javnom servisu, nakon čega javnost ne prestaje da komentariše priču, glumu i muziku.

Ipak, na društvenim mrežama se povela rasprava o tome da "film nije prikazao deseti deo užasa koji se odigravao u Jasenovcu" o čemu je sada govorila i scenaristkinja Nataša Drakulić. Od "57 različitih načina ubijanja u Jasenovcu", scene istorije koja je oživela pred našim očima, brižljivo su birane zbog velikog broja dece na setu.

"Bilo je mnogo verzija scenarija, ali Gaga se odlučio za vizuru deteta, tako da je bilo lako da odlučiš. Postojalo je 57 načina ubijanja u Jasenovcu, mnogo surovijih, takmičenja u klanjima... ali reditelj je odlučio da film gledamo Darinim očima. Na setu imaš decu koja to moraju da razumeju", rekla je Nataša Drakulić i dodala da se sa najmlađim glumcima radilo od prvog dana.

"Radilo se s njima od jednog velikog, veoma ozbiljnog kastinga. Krećete od junakinje, to nikada neću zaboraviti, pozvao me je Antonijević i uzbuđeno za Biljanu rekao 'našli smo je'", rekla je Nataša i otkrila kako je snimljena scena, pred kraj filma, kada su sva deca poslata u podrum kako bi ih ubili.

"Radilo se jako dugo. Imali smo asistente na terenima, psiholog je bio sa nama, bili su tu i roditelji. Oni su fina, poslušna deca, i sve im je objašnjavano".

Drakulićeva je otkrila i da je film snimljen za tri meseca, jer su deca rasla, a mali Bude čak izgovorio svoju prvu reč na setu.

"Rekao je trakor iako smo mislili da će viknuti 'akcija'".

"On je bio zvezda, svi smo znali da ga čekamo da se probudi, a kada bi nam bilo potrebno da spava u sceni, cela ekipa bi mu zaklanjala svetlost dok ga donose na snimanje da se slučajno ne bi probudio".

PROČITAJTE JOŠ: