Đaci, škola, korona
Alo.rs/M.Š.
Đaci, škola, korona

Alo.rs/M.Š.

Đaci, škola, korona, Foto: Alo.rs/M.Š.

Septembarsko jutro bez sunca nije zaustavilo mališane, polaznike u školu da danas prisustvuju prvom školskom danu.

U sedam sati ujutru prazno dvorište beogradske osnovne škole "Stevan Sinđelić", isprva su počeli da pune najmlađi koji su ruku pod ruku sa svojim roditeljima i starateljima došli kako bi prvenstveno otišla u školski boravak.

Prvi su u školu došli korisnici produženog boravka

Alo.rs/M.Š.

Prvi su u školu došli korisnici produženog boravka, Foto: Alo.rs/M.Š.

Procedura pre ulaska u zgradu je bila usklađena sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Stariji su sa maskama na licu, dovodili decu, koja su takođe nosila masku, do ulaznih vrata škole. Mališani bi najpre nogom nagazili na sunđer natopljen dezinfekcionim sredstvom, odnosno dezo barijeru. Njihovi roditelji su dežurnom nastavniku uručili potvrdu o zaposlenju, neophodnu kako bi đak mogao da koristi školski boravak. 

Dežurna učiteljica je objasnila roditeljima da takvu potvrdu nije neophodno uručiti direktno u ruke nastavniku, već je moguće poslati je i putem Interneta.

Sto sa dezinfekcionim sredstvom

Alo.rs/M.Š.

Sto sa dezinfekcionim sredstvom, Foto: Alo.rs/M.Š.

Kada bi se mališani sa roditeljima na ulazu pozdravili, i nakon što im je stariji dao savet da ne treba da brinu, dežurni radnik škole dete sprovodi do prostorije dnevnog boravka.

Dežurni učitelji dočekuju đake

Alo.rs/M.Š.

Dežurni učitelji dočekuju đake, Foto: Alo.rs/M.Š.

Direktorka, pomenute osnovne škole, Biljana Nešković je objasnila da roditeljima nije dozvoljen ulazak u prostorije škole, onda kada dovode decu, kako ne bi došlo do nepotrebnog rizika puštanjem velikog broja ljudi u ustanovu.

- Sada je drugačija situacija, nego što je to bilo prethodne godine i unazad. Roditelji decu ostavljaju na ulazu u školu i nisu u mogućnosti da ih isprate do učionice, kako su to nekada činili. Deci je to pomalo čudno, ali nije nešto na šta se ne mogu naviknuti, jer ih sada dočekuju i kroz školu provode nasmejani profesori - objašnjava direktorka škole.