Nenad Denić
Masanori Jošida
Nenad Denić

Masanori Jošida

Nenad Denić, Foto: Masanori Jošida

Nenad Demić

Deca su maltene pola godine u sobi, usedeli su se, uželeli su se drugara. Vidim da je 90 odsto roditelja glasalo da im deca idu u školu. Podeliće ih na dve grupe, pa će jedni ići ponedeljkom, sredom i petkom u školu, utorkom i četvrtkom od kuće. Ne znam kakva će pravila biti za te maske, u ponedeljak imamo roditeljski, pa će nam tada reći koja su pravila, šta da im obezbedimo od tih zaštitnih sredstava.

Juraj Kozma

Masanori Jošida

Juraj Kozma, Foto: Masanori Jošida

Juraj Kozma 

Kako će funkcionisati ova nastava, pola od kuće, pola u školi, ne mogu tačno da pohvatam. Pokušao sam, ali trebaće mi vremena da sve razumem i zapamtim. Nisam siguran ni kako će oni uspeti da uklope sve te maske, odmore i planove sa jurcanjem po hodnicima i učenjem, ali dete je obećalo da će slušati učiteljicu, pa neće biti problema.

Anica Đelić

Masanori Jošida

Anica Đelić, Foto: Masanori Jošida

Anica Đelić 

Mi smo deci uzeli polovne knjige, kupili smo sve sveske i pribor, ali smo sa jednakom pažnjom izabrali i maske, jer je to sada kao neki vid uniforme, svi će ih nositi, pa im je bitno da budu lepe. Zato smo se odlučili za ove koje mogu da se peru i koriste više puta, deca su izabrala dizajn koji im se dopada, tako da će ih nositi uvek kada su u školi. Spremićemo im i po neko sredstvo za dezinfekciju.

Vesna Asanović

Masanori Jošida

Vesna Asanović, Foto: Masanori Jošida

Vesna Asanović 

Odeljenja u ćerkinoj školi su podeljena na pola, ići će po njh 15 u grupi, a kako će tačno izgledati nastava, odmori, ishrana u školi - to će verovatno videti na licu mesta. Ćerka kaže da verovatno na odmorima neće nositi maske jer stalno nešto grickaju, ali pretpostavljam da će malo promeniti mišljenje kada odu tamo i čuju da moraju.

Gordana Vujičić

Masanori Jošida

Gordana Vujičić , Foto: Masanori Jošida

Gordana Vujičić

S obzirom na to da je situacija u celoj državi ovakva kakva je, ne znamo ni kako će izgledati život, pa ni škola. Za ponašanje u školi smo dobili spisak pravila, ali pitanje je koliko će to trajati. Spremila sam ćerki prskalicu za dezinfekciju ruku, ali neće im mnogo toga ni trebati, jer će u školi biti samo po dva do tri sata.

Pročitajte još: