Škola, đaci,
Alo!/Masanori Jošida
Mladen Šarčević

Printscreen youtube

Mladen Šarčević, Foto: Printscreen youtube

Ministar prosvete je naveo da to znači kako bi đaci imali onlajn časove, ali i svake druge nedelje dolazili u školu.

On pojašnjava da bi uz poštovanje epidemioloških mera to zapravo značilo da su jedne nedelje u školi, na primer, prvi i treći razred srednje škole, a narednih sedam dana drugi i četvrti.

- Organizacija nastave, pa i kombinovanje nije problem za starije osnovce, srednjoškolce i fakultetlije. Posebna pažnja je usmerena na najmlađe đake, odnosno na one od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koji ne mogu da budu sami kod kuće - ističe ministar i otkriva da se trenutno radi analiza za koliko najmlađih bi morala da se organizuje nastava po školama.

- Trenutno radimo analizu koja obuhvata nekoliko faktora. Koliko dece ima oba roditelja koji rade, da li su i koje kompanije spremne da jednog roditelja puste da radi od kuće, koliko škola radi u jednoj smeni… sa svim ovim preciznim podacima imaćemo presek u Srbiji koliko dece ne mogu da budu sami kod kuće i da sagledamo kapacitete školskih ustanova u kojima je najviše te dece. Pa ukoliko bude trebalo, poradićemo na prostorijama kako bi se dobio relaksiran prostor za nastavu i učenje, a u skladu sa epidemiološkim zahtevima – kaže Šarčević.

Ministar kaže da ima već dosta snimljenog školskog materijala, ali da se nastavlja snimanje nastave i tokom leta.

- Čak i da ne bude pandemije, imaćemo vrednu arhivu koja se može koristiti u razne svrhe, pa i za dodatnu nastavu. Tokom leta radimo i na onlajn obučavanju za direktore i nastavnike – kaže ministar.

Pročitajte još:

 

 

Komentari (1)

Branko

02.07.2020 14:49

Ova naša deca i onako uče kad treba za ocenu. Mart, april i maj svodio se na prepisivanje domaćih zadataka, slali jedni drugima...Više od pola ih ne zna osnovne računske operacije, a sad još i ovo izmotavanje sa školom.