Krf Stara tvrđava na Krfu Grčka Jonsko more Leto
Shutterstock
Krf Stara tvrđava na Krfu Grčka Jonsko more Leto

Shutterstock

Krf Stara tvrđava na Krfu Grčka Jonsko more Leto, Foto: Shutterstock

Naši turisti se i sada najviše interesuju za bliže destinacije u Grčkoj, kao što su olimpska regija, Halkidiki i Tasos, ali i sve više za jonsku obalu.

Ističe da je grčka vlada propisala više od 100 preporuka i pravila za vlasnike ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta, koji će morati da održavaju higijenu u prostorijama i apartmanima na mnogo višem nivou nego ranije. Kako je rekla, možda jedina mera koja se odnosi na same turiste je to što će biti obavezno tuširanje pre korišćenja bazena, ali se to i ranije podrazumevalo kao stvar opšte kulture. Šamponi i sredstva za tuširanje biće obavezni pored bazena kako bi se turisti istuširali pre i posle plivanja.

Vlasnici smeštaja treba da podignu nivo higijene tako što će čišćenje biti detaljnije, apartmani i hotelske sobe dezinfikovane prillikom svake smene, nameštaj poput fotelja i sofa prilikom smene očišćen paročistačem na temperaturi višoj od 70 stepeni, sobe provetrene, klima uređaji očišćeni...

Neće morati turisti kada stignu na plažu da mere rastojenje od drugog seta i od senke koju baca susedni suncobran, nego su vlasnici dužni da na taj način postave suncobrane. Dodaje da će na delu plaže gde nema ležaljki turisti sami voditi računa o međusobnoj udaljenosti. Kazne za nepoštovanje pravila za vlasnike su između 5.000 i 25.000 evra.