Granica
Tanjug
Granica

Tanjug

Granica, Foto: Tanjug

ANKETA: Da li ste planirali put u neku od zemalja Evropske unije?

 

Uredbom Ministarstva zdravlja Republike Italije od danas 21. Srbija je uvrštena na listu E, tako da je iz Srbije sada moguće ući u Italiju samo ukoliko postoje sledeći razlozi, a to su: rad, zdravstveni razlozi, studiranje, apsolutna hitna potreba, povratak na mesto boravišta, stanovanja ili prebivališta, saopštila je Ambasada.

Takođe, mogu ući lica koja su u dokazanoj i stabilnoj emotivnoj vezi (iako ne žive zajedno) sa državljanima Italije/EU/Šengena, ili sa fizičkim licima koja imaju stalni boravak u Italiji (osobe sa dugim boravkom), koja su se uputila u mesto boravišta/stanovanja/prebivališta svog partnera (u Italiji).

Preporučujemo i:

Kako se precizira, ovi navedeni razlozi ne odnose se na turistička putovanja.

Pri ulasku je neophodno pokazati na uvid ličnu izjavu (autodićiarazione).

Za one koji ulaze u Italiju svakako ostaje na snazi obaveza karantina za boravke koji su duži od 120 sati, zajedno sa drugim izuzecima, ukazuje se u saopštenju.

“Ovo je važan pomak, koji je načinjen zahvaljujući značajnim rezultatima koje je Srbija postigla u borbi protiv korona virusa”, izjavio je ambasador Karlo Lo Kašo.

Pročitajte još:

Komentari (2)

горан

21.09.2020 21:45

Проклети запад и еу ,животе људи у Србији ћете продати зарад нечије зараде или хира да лута по свету,алооо...говедаааа..знате ли да је свуда око нас зараза...стоко безрепа.

Munem ti blavora

23.09.2020 08:52

Italijani treba da zapamte kako im je EU pomogla kad su imali situaciju sa koronom,a posebno Nemacka!