STIGLE DOBRE VESTI ZA SVE GRAĐANE Srbija stavljena na listu E

To podrazumeva da postoje određene olakšice za ulazak građana

Granica
Granica, Foto: Tanjug

Ambasada Italije u Srbiji izdala saopštenje u kom stoji da je Srbija uvrštena na listu E, a to podrazumeva da postoje određene olakšice za ulazak građana.

ANKETA: Da li ste planirali put u neku od zemalja Evropske unije?

Ukupan broj glasova: 665

 • DA: 48% (317)
 • NE: 45% (300)
 • Da, i to baš u Italiju: 7% (48)

Uredbom Ministarstva zdravlja Republike Italije od danas 21. Srbija je uvrštena na listu E, tako da je iz Srbije sada moguće ući u Italiju samo ukoliko postoje sledeći razlozi, a to su: rad, zdravstveni razlozi, studiranje, apsolutna hitna potreba, povratak na mesto boravišta, stanovanja ili prebivališta, saopštila je Ambasada.

Takođe, mogu ući lica koja su u dokazanoj i stabilnoj emotivnoj vezi (iako ne žive zajedno) sa državljanima Italije/EU/Šengena, ili sa fizičkim licima koja imaju stalni boravak u Italiji (osobe sa dugim boravkom), koja su se uputila u mesto boravišta/stanovanja/prebivališta svog partnera (u Italiji).

Kako se precizira, ovi navedeni razlozi ne odnose se na turistička putovanja.

Pri ulasku je neophodno pokazati na uvid ličnu izjavu (autodićiarazione).

Za one koji ulaze u Italiju svakako ostaje na snazi obaveza karantina za boravke koji su duži od 120 sati, zajedno sa drugim izuzecima, ukazuje se u saopštenju.

“Ovo je važan pomak, koji je načinjen zahvaljujući značajnim rezultatima koje je Srbija postigla u borbi protiv korona virusa”, izjavio je ambasador Karlo Lo Kašo.

Povezane vesti

 • Korisnik: Munem ti blavora
  23/09/2020 - 08:52
  Italijani treba da zapamte kako im je EU pomogla kad su imali situaciju sa koronom,a posebno Nemacka!
 • Korisnik: горан
  21/09/2020 - 21:45
  Проклети запад и еу ,животе људи у Србији ћете продати зарад нечије зараде или хира да лута по свету,алооо...говедаааа..знате ли да је свуда око нас зараза...стоко безрепа.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi