stan
Dejan Briza/Alo!

 

Goran Vesić

Alo /

Goran Vesić, Foto: Alo

Izgradnja stanova za zaposlene u gradskoj upravi Beograda počeće sledeće godine i oni će biti prodavani po ceni izgradnje, koja se kreće od 600 do 650 evra po kvadratu, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Trenutno smo u toku procesa kupovine zemljišta, a stanove ćemo raditi po istom modelu kao i za pripadnike službe bezbednosti", istakao je Vesić.

On je rekao da će cena stanova biti pristupačna za svakog od zaposlenih i dodao da se na taj način želi omogućiti ljudima koji rade u Upravi da imaju što više dodatnih pogodnosti.

"Tako ih motivišemo da rade u Upravi, na poslu koji je jako odgovaran. Mi se ponosimo našim budžetom, želimo da pokažemo da brinemo o svakom čoveku i da postajemo humanije društvo", naglasio je Vesić.

Vesić se danas u Gradskoj upravi obratio "ugovorcima" i istakao da će u toku dana biti isplaćena socijalna pomoć za sve zaposlene u Upravi u iznosu od 41.800 dinara.

Takođe, istakao je i da će biti predloženo vladi da se od sledeće godine krene sa vanrednim zapošljavanjem za stalno više od 350 zaposlenih koji su "ugovorci".