novac
pixbay
novac

pixbay

Foto: Pixbay

Ministarstvu poljoprivrede Srbije niko se nije zvanično obratio s pritužbama u vezi s time što nema subvencija za kupovinu dizel goriva pred prolećnu setvu, rekao je danas ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović.

On je prilikom otvaranja konfenernicje Agro Belgrade 2021 rekao da ne zna koja je asocijacija imala takve zamerke, jer im u Srbiji ima 3.000-4.000, i da je normalno da ljudi reaguju na takve stvari, a zatim objasnio o čemu se radi.

- Mi smo 2019. godine dali jednokratnu subvenciju od 1.200 dinara po hektaru kada je dizel gorivo bilo 169 dinara, a sada je ta litra dizela 16-17 dinara jeftinija. Prošle godine smo isto isplatili uoči korone, jer nismo znali kakva će situacija biti na tržištu energenata. Kasnije je došlo do dramatičnog pada cene dizela i do 30-40 dinara - rekao je Nedimović.

Dodao je kako će Ministarstvo ispuniti obavezu o isplati subvencije od 4.000 dinara po hektaru.

- To će biti isplaćeno, oko 70 miliona evra u narednih petnaestak dana. Taj novac će biti direktno uplaćen na račune poljoprivrednih gazdinstava, i ne mora niko da se priajvi. Automatski sve dobijaju u skladu sa Registrom poljoprivrednih gazdinstava - naglasio je ministar Nedimović.

Pročitajte još: