Grčka, Kefalonija
Alo.rs/V.Đ.
Grčka, Kefalonija

Alo.rs/V.Đ.

Grčka, Kefalonija, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Iako su se srpski turisti nadali da će novac koji su prošle godine uplatili za letovanja po grčkim letovalištima dobiti natrag jer nisu otputovali zbog pandemije koronavirusa, ili da će barem dobiti određenu sumu od ukupnog iznosa, kako se saznaje, putnicima neće biti vraćen nijedan jedini dinar.

CRNO NA BELO

Naime, u klauzuli polisa osiguranja koje su sa osiguravajućim kućama sklopile srpske turističke agencije jasno piše da povrat novca za putovanja ne važi u vanrednim okolnostima zbog čega, kako navode u turističkim agencijama, isplata sredstava i nakon 31. 12. 2021. godine nije sigurna.

Da li ste 2020. godine uplatili aranžman za letovanje?

 

– Zbog ratnih događaja, pobuna ili mera državnih organa koje utiču na nastanak osiguranog slučaja, ako je država proglasila ratno stanje, vanredno stanje ili moratorijum na izmirenje svojih obaveza, a iste imaju za posledicu insolventnost ugovarača – piše u polisama osiguranja – novac ne mora biti vraćen.

OKO 250.000 ZAMENSKIH VAUČERA ODE U VETAR

Predsednica Upravnog odbora asocijacije nezavisnih turističkih agencija Srbije „ANTAS” Gordana Prodić kaže da u ovoj situaciji niko nije kriv, te da se očekuje podrška države koja je svakako prisutna od početka korona krize.

– Niko se nije nadao ovome, zaista se nalazimo u takvom rasulu, prosto ne vidimo izlaz. Žao mi je svih ljudi koji će ostati bez svojih para, oko 250.000 zamenskih vaučera je podeljeno. Trebalo bi, ali to nije sigurno, da se vrati novac onome ko ne otputuje, ali mi ništa ne znamo unapred –kaže Prodićeva. Ona uverava da osiguranje nije u obavezi da isplati putnike u slučaju vanrednih okolnosti.

– Nažalost, tako je! Možemo da se nadamo otvaranju grčke granice kako bi se iskoristili vaučeri, a u suprotnom, naši klijenti neće dobiti ni evro od svoje sume – kaže naša sagovornica.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Maksa

13.01.2021 15:52

... Skolski primer kd. prevare u osiguranju... Isti nacin na koji su pojedine osiguravajuce kuce izvrsite prevaru i sa polisa a prilikom poplava... Pitanje je zasto uopste i postoje obavezna osiguranja... Prodavanje magle...oni svoje obaveze treba da izvrsne pa makar i bankrotirali...