Red na granici Horgoš
alo.rs
Red na granici Horgoš

alo.rs

 Foto: alo.rs

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš u saradnji sa policijom juče i danas zaplenili ukupno 15 setova za nagrile, skoro 200 kilogama duvana za nargile i više od 1.700 muških i ženskih dezodoranasa.

Duvan za nargile i dezodoransi otkriveni su rano jutros, kada je na ulaznu kontrolu pristigao autobus koji saobraća na relaciji Dortmund-Peć, sa samo pet putnika, saopštila je Uprava carina.

Iako su putnici i vozači rekli da nemaju ništa da prijave za carinu, detaljnim pregledom u njemu pronađeno 18 kartonskih kutija sa po 10 plastičnih kantica od po kilogram duvana za nargile različitih ukusa.

Pored toga, u kartonskim kutijama i sportskim torbama pronađeno je oko 1.000 ženskih i više od 700 muških dezodoranasa.

Odgovornost za krijumčarenu robu preuzeo je 48-godišnji vozač, Albanac sa kosovskim dokumentima.

Dan ranije na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen „folksvagen turan“ švajcarskih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par švajcarskih državljana poreklom sa KiM.

Ispod torbi i kofera sa garderobom pronađeno 15 setova nargila za pušenje, sa osam pakovanja od po kilogram duvana za nargile različitih ukusa.

Neprijavljena roba je u oba slučaja zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, navodi se u saopštenju.