Đurđija Alempijević baca dečaka u krevetac
Youtube
Đurđija Alempijević baca dečaka u krevetac

Youtube

Đurđija Alempijević baca dečaka u krevetac, Foto: Youtube

Postupak protiv Alempijevićeve, koja je u međuvremenu dobila otkaz, pokrenut je kad je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi kako ona grubo za nadlakticu nosi dvogodišnjeg dečaka i baca ga u krevetac. Taj snimak sačinila je upravo Jelićeva, protiv koje je zbog nezakonitog snimanja podneta krivična prijava.Ona je detaljno opisala kako je svakodnevno dolazila u posete svom detetu, koje je u Centar bilo smešteno desetak dana zbog nasilja u porodici, ali ne kao žrtva. Objasnila je da se na snimanje mobilnim telefonom odlučila kad je videla kako se Alempijevićeva ponaša prema pojedinim mališanima. Na upozorenje sudije, svedok je morala da govori samo o stvarima koje je videla, a ne o onome što je snimljeno, jer se još ne zna da li će snimak biti uvršćen među dokaze. O tome će veće odluku doneti na narednom pretresu u martu, nakon što bude pregledan.

- Prostoriju u kojoj je bilo moje dete, sa drugom - gde boravi između 15 i 20 mališana, delilo je staklo i mogla sam da vidim šta se tamo dešava - kazala je Maja Jelić. - Dok sam presvlačila dete, sa druge strane stakla, takođe na pultu, Đurđija je donela jednu devojčicu da je presvuče. Odjednom je izašla i ostavila dete. Uplašila sam se, jer je ono počelo da se pomera i svukla se skoro na ivicu pulta. Posle nekoliko minuta Đurđija je došla. Ispričala sam psihologu šta sam videla, ona je kazala da je to nova koleginica i da će biti upozorena.

Đurđija Alempijević nije htela da iznosi odbranu

Alo

Đurđija Alempijević nije htela da iznosi odbranu, Foto: Alo

Međutim, prema priči svedoka, nakon tog upozorenja, njoj se činilo da je Đurđija ljuća i besnija. Kazala je da je decu nosila sa obe ruke i samo bi ih otvorila i tako ih ubacivala u krevetac. Kad je došlo vreme za ručak, uzela je jednog dečaka desnom rukom, dok je levom ošamarila devojčicu koja je stajala u krevecu. Dete je počelo da vrišti.

- To me je uplašilo, pa sam uzela mobilni - kazala je Jelićeva. - Stavila sam ga na sims i uključila snimanje. - Videla sam kad se vratila sa dečakom koga je izvela, držala ga je za nadlakticu. Sve ostalo je na snimku.

Pošto je na snimku videla da Đurđija slika svojim mobilnim tog dečaka, uplašila se, jer je pomislila na trgovinu decom. Psihologu je zatim rekla da je videla još nešto vezano za Đurđiju, ali nije kazala šta, jer se plašila da bi time mogla da ugrozi bezbednost svog deteta. Zato je navela da će o tome ispričati kad dete odvede kući, očekujući da će je zvati iz Centra da im kaže o čemu je reč. Međutim, pošto poziva nije bilo, odlučila je da snimak nareže na USB, stavi ga u koverat i ubaci u poštansko sanduče Pokreta "Levijatan". Oni su taj snimak i objavili na društvenoj mreži.

SVEDOČENjE DIREKTORA

KAO svedok je saslušan i Zoran Milačić, direktor Centra u Zvečanskoj. On je naveo da je snimak koji je Đurđija Alempijević sačinila, a na kojem je dvogodišnji dečak, poslala svojoj koleginici, koja je u to vreme bila na odmoru i to na njenu molbu, jer joj je mališan bio miljenik i očekivalo se da uskoro bude usvojen.

- Odmah smo proverili čim nam je Đurđija to rekla, a i koleginica nam je to potvrdila, čak je i poslala sliku ekrana na kojem se vide poruke koje su one razmenile - rekao je Milačić.