Predrag Jevtić, učitelj veronauke
printskrin
Predrag Jevtić, učitelj veronauke

printskrin

Predrag Jevtić, učitelj veronauke, Foto: printskrin

Eparhija valjevska saopštila je da je Peđa, kako su ga zvali, preminuo 5. aprila u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu. Tamo je bio smešten zbog jake upale pluća.

Jevtić je godinama bio nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca. Sahranjen je juče, na Blagovesti, u porodičnoj grobnici u selu Belić, u prisustvu samo najbližih, u skladu sa merama u vanrednom stanju.

UVEK SE ŽRTVOVAO

- Bio je nesebičan, spreman da pomogne u svakom trenutku i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu - ističu u Eparhiji valjevskoj.

Ovo je već druga tragedija koja je zadesila ovu eparhiju. Episkop valjevski Milutin (71) od opake bolesti preminuo je u istoj bolnici 30. marta, pošto se, prema saznanjima Srpskog telegrafa, zarazio u kontaktu sa vernicima.

U Lajkovcu, ali i u Valjevu, gde je Predrag živeo i koje je jedno od žarišta koronavirusa u Srbiji, šokirani su smrću mladog čoveka. Jevtić je bolovao od astme i spadao u rizičnu kategoriju. Deci je predavao sve do sredine marta, kada su škole zatvorene. Radio je u isturenim odeljenjima Bogovađa, Bajevac, Vračević, Markova Crkva, Ratkovac i Nepričava.

Pokojni Jevtić je iza sebe ostavio suprugu i 14-mesečnog sina Savu. Otac mu je takođe preminuo pre nekoliko meseci.

- Strašno je kada vas nešto poput ove pandemije, za koju verujemo da se dešava tamo negde i nekom drugom, odjednom žestoko iznenadi i odnese nekog najbližeg - kaže tast preminulog, akademski slikar Miloje Mitrović, likovni pedagog u istoj školi.

Mali Sava je, kažu Jevtićevi prijatelji, veoma vezan za oca.

- Peđa je svaki trenutak koristio da bude sa porodicom. Otkad je prebačen u bolnicu, mališan je stalno ponavljao: "Tata, tata..." - pričaju Valjevci.