Vlada Srbije
Tanjug
Vlada Srbije

Tanjug

Vlada Srbije , Foto: Tanjug

Druga mera je obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zaštitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Sledi zabrana svih javnih okupljanja sa prisustvom više od 5 osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta - odnosno minimum 4 kvadratna metra po osobi.

Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Uvedena je i mera stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Među novim merama je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Ove mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije, rečeno je za Tanjug u Vladi Srbije.

Pročitajte još:

Komentari (2)

LJUBICA

21.11.2020 11:48

Dobro, da li krizni stab smatra da svi zaposleni u prodavnicama, trznim centrima narocito prehrambenim nisu ljudi? Zar njih ne treba zastititi? Oni se svakog dana i to po 8 sati srecu sa hiljadama ljudi .

atom s

21.11.2020 12:05

PA OVO NIJE NORMALNO OGRANICITI BROJ PUTNIKA U GSP-U. NA KOJU FORU TO. I ONAKO NA PRIMER LINIJE ZA BATAJNICU DUPKE PUNE. JOS DA OGRANICITE BROJ PUTNIKA , NISTA ONDA DAJTE VISE AUTOBUSA ZA BATAKNICU.