vojska ispred bolnice "Dragiša Mišović"
ATA images
vojska ispred bolnice

ATA images

vojska ispred bolnice "Dragiša Mišović", Foto: ATA images

- Danas smo gledali brojeve, imamo konkretan dokaz da mere zabrane kretanja starijih sugrađana daju rezultate. U Srbiji imamo 25% pozitivnih u statosnoj grupi preko 60 godina, a u Italiji je to 57,9%. U starosnoj grupi iznad 70 godina u Srbiji je procenat 9%. Koliko kod mi bili kritikovani za tu meru, ona daje rezultate i stojimo iza toga - poručila je premijerka Ana Brnabić na konferenciji u 18 sati.

Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, zahvalio se Vladi i predsendiku na velikoj podršci i dodao da se ova epidemija može poredtiti sa epidemijom Velikih boginja.

Goran Stevanović, direktor infektivne klinike

Predsedništvo Srbije

Goran Stevanović, direktor infektivne klinike, Foto: Predsedništvo Srbije

- Ovakva epidemija može da se poredi sa epidemijom velikih boginja 1972. i španskog gripa 1918. godine. Ovo je borba svih nas. Cele ljudske vrste. Zdravstveni sistem ne bi pogao da pruži negu da nije pripremljen. Privremene bolnice su veoma potrebne. i druge zemlje mobilišu sportske centre. Molim sve građane da ne beže od zdravstvene službe i da ne čekaju da simptomi sami od sebe prođu. Verujte mi kod Kovida19 neće. Izuzetno je bitna rana dijagnostika. Nije moguće po zakonu da izbegene hospitalizaciju, a nije ni pametno. Država je uradila sve što je mogla - rekao je Stevanović.

Pored mnogih apela, predsednik Aleksandar Vučić opet je ponovio i zamolio građane da ostanu u svojim domovima u jeku epidemije koronavirusa.

Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

- Uskoro će nam stizati i po 200, i po 500 ljudi u bolnice, imajte to na umu, već za dva, tri dana. Pričali smo o merama, saglasni smo svi da tu ne možemo bog zna šta da uradimo sem da molimo narod da ostanemo u kućama. Ne tražite dozvole da biste prekršili policijski čas! - poručio je predsednik Vučić.

Komentari (3)

Miroslav

27.03.2020 21:37

Da li se to odnosi na sve zemlje iz dijaspore ili je Bosna isključena iz ovoga?

Kostadin

28.03.2020 06:12

Odma na sajam do juna.

Ivan

28.03.2020 09:14

Jel se odnosi na ljude koji su već u izolaciji ili na one koji iz dijaspore sada dolaze?...Hvala u napred...