ČUDOTVORNI IZVOR U KANJONU RAČE Voda jača od svakog leka! Blagomir posvedočio šta se sve ovde dešavalo! Idite do izvora i desiće se čudo! (FOTO)

Voda koja bi nekome mogla da spasi život.

Izvor
Izvor, Foto: RINA

Ako se zaputite obeleženom stazom uzvodno niz reku Raču, put će vas dovesti do izvora Lađevac.

Izvor
Izvor, Foto: RINA

Alkalno - tremalni izvor kraškog porekla među meštanima poznat je i kao “toplo vrelo”, jer temperatura vode konstantno se kreće od 15 do 18 stepeni celzijusa.

 

Ovo mesto sriveno u gustoj šumi, nekad je bilo nadaleko poznato po svojoj lekovitosti, pa su ovde spas i izlečenje tražili putnici namernici iz dalekih gradova.

Izvor
Izvor, Foto: RINA

“Topla voda sa izvora Lađevac provereno leči od šuge i drugih kožnih bolesti. U davna vremena kad nije bilo apoteka, Račani su trgovcima prodavali ovu vodu koja je karavanom stizala čak do Azije”, priča meštanin Rače, Blagomir Ristić za RINU.

Međutim, lekovita račanska voda, kako kažu meštani, izlečila je i brojne nerotkinje koje su ovde dolazile da bi rešile svoj problem.

“Vodu koja teče iz kamena nazivaju još i ljubavni izvor. Žene koje ne mogu da ostanu u drugom stanju, ovde dolaze da se tri puta umiju i tri puta napiju i posle im naravno treba čovek”, objašnjava Blagomir delotvornost izvora i dodaje da tu nije kraj lekovitosti.

Izvor
Izvor, Foto: RINA

“Majke su dovodile decu koja imaju poroblema sa očima, da se ovde umiju”, kaže ovaj meštanin.

Kanjon reke Rače još uvek je nedovoljno istražen, a izvor Lađevac svakako je jedan od bisera na koje ćete naići iako nemate zdravstvenih problema koje njegova voda leči.

Svakako je lepo iskustvo proći kroz ovu prirodnu oazu.

Izvor
Izvor, Foto: RINA

 

Bonus video

 

Povezane vesti

 • Korisnik: milan
  12/11/2019 - 14:07
  "Ako se zaputite obeleženom stazom uzvodno niz reku Raču,"?????
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi