kamion
Printskrin
kamion

Printskrin

kamion, Foto: Printskrin

Video-snimak sa Obrenovačkog puta pokazuje bahatu i nasilničku vožnju koja, pukom srećom, nije dovela do saobraćajne nesreće i fatalnih posledica.

Jedan čitalac poslao je našoj redakciji video-snimak napravljen u subotu na Obrenovačkom putu oko 15.17, između Ostružnice i Umke.

Srećom, nije dovela do saobraćajne nesreće i fatalnih posledica.

Jedan čitalac poslao je našoj redakciji video-snimak napravljen u subotu na Obrenovačkom putu oko 15.17, između Ostružnice i Umke.

Bahato preticanje

Čitalac koji nam je poslao snimak bio je suvozač u automobilu, a počeo je da snima jer ih je vozač kamiona, beogradskih registracija, neposredno pre toga pretekao preko duple pune linije i očešao im retrovizor.

Ovom bahatom vozaču jedno preticanje kojim se krše sva pravila, međutim, nije bilo dovoljno, već je nastavio da ugrožava i saobraćaj i živote drugih ljudi.

On je zatim pretekao beli "mercedes", jedva izbegao vozilo u suprotnoj traci, malo vozio ispred njega i ponovo krenuo u preticanje, i dalje preko duple pune linije, gde je takva vožnja strogo zabranjena i kažnjiva.

Prilikom trećeg, odnosnog drugog preticanja koje se vidi na snimku, vozač je ušao u "makazice", vratio se u svoju traku.

Samo pukom srećom, ali i pribranošću vozača iz trake u suprotnom smeru, nije došlo do saobraćajne nesreće.

Prema aktuelnom zakonu, ako pretičete preko pune linije, uz prelaženje u traku za suprotan smer, kazna je između 15.000 i 30.000 dinara ili zatvor do 30 dana. Dozvola se oduzima na tri meseca i u nju se upisuje šest kaznenih poena.

Ukoliko se takvih bahatim i nasilničkim ponašanjem izazove saobraćajna nesreća ili ugrozi bezbednost učesnika u saobraćaju, novčana kazna je od 30.000 do 50.000 dinara ili 60 dana zatvora. Zabrana upravljanja je pet meseci, uz devet kaznenih poena.

Pročitajte još:

Komentari (1)

b

11.10.2020 22:49

A da vidite kako kamioni natovareni šećernom repom bez zaštitnih mrežica idu u konvojima od Zrenjanina ka šećerani Miodraga Kostića u Kovačici.Pri tom prolaze kroz sela i voze ne prilagođavajući brzinu,a da ne govorim o mostovima koji prelaze sa više tovara nego što smeju.Policija ne reaguje i tako svaki dan po ceo dan i noć.Ali ako si uz vlast niko ti ništa ne može.To je Srbija- Živela Srbija.