Vremenska prognoza
Alo.rs/ Ilustracija
Vremenska prognoza

Alo.rs/ Ilustracija

Foto: Alo.rs/ Ilustracija

Narednih dana, do kraja ove nedelje, u košavskom području biće vetrovito, najavio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine u južnom Banatu i Pomoravlju. Najava važi za period do subote, 5. decembra. Temperatura će biti u osetnom porastu.

Od petka u većini mesta bez jutarnjeg mraza, a dnevna temperatura znatno iznad prosečnih vrednosti, od 10 do 14 stepeni.

U Srbiji u petak pretežno oblačno, toplije i uglavnom suvo. Maksimalna temperatura u većini predela biće oko 10 stepeni. Za vikend još toplije, maksimalna temperatura ponegde i do 15°C. U subotu suvo sa sunčanim intervalima, a u nedelju naoblačenje sa kišom. U ponedeljak malo svežije, pre podne kiša, na planinama susnežica i sneg, posle podne razvedravanje.

Do kraja sedmice u košavskm području duvaće jak i olujni jugoistočni vetar, na jugu Banata sa orkanskim udarima, u nedelju u slabljenju, a u ponedeljak u skretanju na slab severozapadni.

Slab jutarnji mraz u većini mesta zadržaće se još u četvrtak, a zatim se očekuje porast i jutarnje temperature. U košavskom području će duvati umeren, povremeno jak jugoistočni vetar, u južnom Banatu, Pomoravlju i Podunavlju sa udarima olujne jačine.

Slabljenje košave početkom naredne sedmice kada se očekuje prolazno naoblačenje, mestimično sa kišom.

Pročitajte još: