Vremenska prognoza, vreme, građani
Tanjug
Vremenska prognoza, vreme, građani

Tanjug

Foto: Tanjug

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -2 C do 5 C, a najviša dnevna od 9 C do 13 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, prenosi Tanjug.

U Beogradu pre podne pretežno sunčano, posle podne umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od 0 C do 2 C, a najviša dnevna oko 11 C.

Izgledi vremena do 8. marta

Do petka ujutru po kotlinama jugozapadne i južne Srbije sa kratkotrajnom maglom, a tokom dana sunčano uz postepeni porast temperature.

U petak uveče i u subotu prolazno naoblačenje i zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom. U nedelju i ponedeljak malo i umereno oblačno i sveže.

Preokret za vikend

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je juče najnoviju prognozu vremena za početak marta i prema prvim najavama vreme će i narednih dana biti promeljivo.

U subotu oblačno i osetno svežije sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Maksimalna temperatura od 7 stepeni na severozapadu, do 14 na jugoistoku Srbije. Do kraja dana i večeri temperatura u osetnijem padu, a u noći između subote i nedelje i u nedelju ujutro uz dalji pad temperature kiša će ponegde i u nižim predelima preći u susnežicu i vlažan sneg, mada, sve još uveliko upitno - napisao je Đurić o dodao da i ako padne u nižim predelima, brzo će se topiti.

U nedelju sa severa razvedravanje. Maksimalna temperatura biće od 4 stepena na jugu i jugoistoku do 8 stepeni na severu, u Beogradu do 6.

Mraz i dalje problem

- Nakon 7. marta sledi stabilizacija vremena, uz par stabilnih i suvih dana, ali će veliki problem predstavljati jutarnji mrazevi, koji bi i te kako mogli da oštete poljoprivredne i ratarske kulture, koje su prethodnih dana zbog ekstremno toplog vremena procvetale - naveo je meteorlog.

Pročitajte još: