Nevreme, grad
Printscreen/ Twitter
Nevreme, grad, Foto: Printscreen/ Twitter

Dok se nevreme u prestonici priprema, u nekim delovima Srbije, naročito Vojvodini, ono je već uveliko stiglo.

U Vojvodini je već došlo do naglog pada temperature te je u Sremskoj Mitrovici trenutno 13 stepeni, a očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

U Novom Sadu i Zrenjaninu temperatura se spustila do 14. podeoka.

Dok su u ostalim vojvođanskim gradovima povremeni pljuskovi, a mogućnost za jaču kišu najavljena je oko 16.00 sati, u Zrenjaninu je padao i grad. Velike količine jake kiše i krupnog grada pale su i u opštini Žitište, u naselju Srpski Itebej.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Nevreme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo Srpski Itebej i okolna mesta ➡️➡️➡️

A post shared by Info Centar Zitiste (@zitiste) on May 29, 2020 at 3:59am PDT

Hladan talas stigao je i u Sjenicu, gde temperatura iznosi 12 stepeni, kao i u Vranje i Kuršumliju, gde je za nijansu toplije, sa temperaturom od 15 stepeni.

Na Zlatiboru temperatura iznosi 12, na Crnom vrhu 11, a apsolutni rekorder je Kopaonik, gde je u 15.10 zabeležena temperatura od samo četiri stepena.

Obilna kiša i grad sručili su se oko 14 sati na Zrenjanin, a građani neprestano dele fotografije i snimke neverovatnog nevremena koje je ostavilo samo belinu za sobom.

Oni koji su bili unutra, zaštićeni od nevremena, dobro su prošli, a prolaznici su morali hitno da potraže kakvu-takvu zaštitu.

Kako javljaju čitaoci iz naselja Šumica za Zrenjaninski.com, nešto posle 14 časova pao je jak grad, koji je trajao petnaestak minuta, zbog čega su se zabeleli ulice i travnjaci.

Kiša još uvek pada, a led je tukao 15 minuta kao pljusak – javio nam je jedan čitalac, koji nam je i poslao neke od ovih fotografija.

Inače, meteorolozi su ovih dana već najavili promenljivo vreme, a danas izgleda da se oluja iz Zrenjanina premestila ka Kovinu, gde je, takođe, padao grad.

 

Tagovi