Temperature opet idu ispod 0, a evo kada prestaju padavine
alo.rs
Vremenska prognoza, vreme
Vremenska prognoza, vreme, Foto: Alo.rs/ Ilustracija/ Tanjug/ Shu

"U Srbiji u subotu ujutro i pre podne oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom, a na istoku ponegde kratkotrajno i sa ledenom kišom. Samo će na krajnjem jugoistoku ostatai suvo. Sredinom dana očekuje se prestanak padavina i razvedravanje, pa se posle podne očekuje pretežno sunčano ili umereno oblačno, ali toplije", objavio je meteorolog Đorđe Đurić na Fejsbuku.

Minimalna temperatura kretaće se od -1 na istoku i jugoistoku do 5 stepeni na severu i zapadu Srbije i u Beogradu, a maksimalna dnevna od 13 do 17 stepeni, u Beogradu 13.

Nakon kišovite subote, osvanuće sunčana i relativno topla nedelja.

"Pre podne na severu i zapadu Vojvodine, a posle podne i uveče širom severne, zapadne i centralne Srbije jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje jugoistočnog vetra na jak severozapadni", napisao je Đurić.

Maksimalna temperatura kretaće se od 12 na severu Vojvodine do 20 stepeni u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije, u Beogradu do 17.

Međutim, krajem dana i uveče temperatura u osetnijem padu.

"U ponedeljak oblačno i osetno hladnije sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Duvaće jak severozapadni vetar. Posle podne i uveče sa severa delimično razvedravanje", najavio je Đurić.

Vremenska prognoza

Printscreen/ RHMZ

Vremenska prognoza, Foto: Printscreen/ RHMZ

Maksimalna temperatura od 4 do 10 stepeni, u Beogradu do 6.

Sredinom sledeće sedmice promenljivo oblačno i prohladno, povremeno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom, a uslova za susnežicu i vlažan sneg biće ponegde i u nižim predelima južne, centralne, zapadne i istočne Srbije.

Maksimalna temperatura od 3 do 10 stepeni, u Beogradu od 7 do 9.

Pročitajte još: