Sneg zatekao Beograđane
Alo! M Josida
Kiša, nevreme

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Kiša, nevreme , Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

U Srbiji u utorak oblačno i veoma hladno sa kišom, na višim planinama sa susnežicom i snegom. Obilnije padavine očekuju se u toku jutra i prepodneva. Krajem dana i tokom noći sa juga i jugozapada prestanak padavina i razvedravanje. Duvaće umeren do jak zapadni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 8 do 15°C.

U Beogradu u utorak oblačno i veoma hladno sa kišom. Obilnije padavine očekuju se u toku jutra i prepodneva. Krajem dana i tokom noći sa juga i jugozapada prestanak padavina i razvedravanje. Duvaće umeren do jak zapadni i jugozapadni vetar. Temperatura tokom većeg dela dana biće od 8 do 10°C.

Preporučujemo:

U Srbiji u sredu suvo i osetno toplije sa sunčanim intervalima. U četvrtak i petak promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u sredu i četvrtak do 20°C, a u petak malo svežije. Za vikend još malo hladnije.

U Beogradu u sredu suvo i osetno toplije sa sunčanim intervalima. U četvrtak i petak promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u sredu i četvrtak do 20°C, a u petak malo svežije. Za vikend još malo hladnije.

Meteorolog Marko Čubrilo objasnio je kakvo će vreme biti do 20. oktobra.

Sredinom nedelje rezvedravanje uz vrlo hladne noći i dnevne maksimuime od 14 do 19 stepeni Celzijusa, ali već u četvrtak posle podne sa jugozapada novo naoblačenje sa kišom i zahlađenje te će u petak i subotu ponovo biti vrlo hladno i kišovito uz mksimume uglavnom do 14 stepeni Celzijusa.

Oko 20. oktobra i dalje stoji signal za moguću stabilizaciju i otopljenje, ali i dalje ima dosta hladnih proračuna, među kojima se često nalaze operativni i kontrolni te još nekoliko dana neće biti sasvim jasno hoće li do tog otopljenja i doći.

Naredna dva dana biće pravo jesenje vreme, obilna kiša i jak vetar, a stanovnici većeg dela predela preko 1000mnv će verovatno imati i prve snežne padavine ove jeseni, posebno Gorskim Kotarom u Hrvatskoj nad BiH, severom Crne Gore, zapadom i jugozapadom Srbije.

Pročitajte još: