Otpad
Ministarstvo zaštite životne sre
Otpad

Ministarstvo zaštite životne sre

Otpad, Foto: Ministarstvo zaštite životne sre

Vujović je istakla da je ova akcija još jedan dokaz da je država ozbiljna u nameri da sankcioniše svako neodgovorno ponašanje prema životnoj sredini, zbog čega i ova kompanija može da očekuje prekršajnu prijavu.

Prema njenim rečima, inspektori su na terenu zabeležili da su otpadna ulja uskladištena van boksova koji su predviđeni za privremeno skladištenje, i to na neadekvatnom prostoru koji nije izbetoniran, pored prese za baliranje otpadnih vozila. Boksovi i ambalaža u kojoj je pakovan otpad nisu adekvatno obeleženi, otpad nije razvrstan, a posude u kojima je skladišten nisu odvojene od ostalog otpada poput guma, metala, plastike. Kompanija nije imala ni relevantan izveštaj o merenju buke u životnoj sredini.

- Apelujem još jednom na kompanije koje tretiraju otpad da to rade isključivo u skladu sa važećim propisima, i vodeći računa o životnoj sredini. Upravljanje i skladištenje otpada je ozbiljan posao i svako ponašanje koje odstupa od tih principa najstrože ćemo sankcionisati. Naši inspektori su svakodnevno na terenu, ne prestaju da rade ni vikendom, a iako nemamo dovoljno kapaciteta, trude se da po svakoj prijavi građana izađu na teren. Otpad mora da se tretira po propisima, jer se tako čuva životna sredina, što je u opštem interesu čitavog društva. To je ono čega svi moramo da budemo svesni i za šta moramo da se borimo – poručila je ministarka Vujović.

PROČITAJTE JOŠ: