Hitna pomoć
Alo.rs
Hitna pomoć

Alo.rs

Hitna pomoć, Foto: Alo.rs

Laborant S. K. iz Doma zdravlja Sopot, koji je je prijavljen da je 1. februara bio grub prema dvoipogodišnjem dečaku I. S. tokom vađenja krvi, dobio je zabranu rada sa decom.

Direktor DZ Sopot dr Bogdan Koroman, laborantu će biti uručeno upozorenje na postojanje razloga o raskidu ugovora o radu. Prema njegovim rečima, prijavljeni medicinski tehničar i dalje radi u DZ Sopot, ali je premešten u kovid-ambulantu, prema ranijem rasporedu.

Ovo je epilog incidenta koji se dogodio prvog februarskog dana, kada je mališan u pratnji majke došao u laboratoriju Doma zdravlja kako bi izvadio krv za dalju analizu, jer se dva dana pre toga nije osećao dobro.

Prekršen kodeks ponašanja

Kako je na društvenim mrežama napisala dečakova majka T. S, laborant je bio neprijatan prema njoj i vređao je, dok je detetu, koje je plakalo kad je videlo iglu, vukao i stezao ručicu. Žena je odmah posle neprijatne situacije napisala prijavu direktoru, koji je slučaj prosledio internoj komisiji na dalje odlučivanje.

- Komisija DZ Sopot utvrdila je da je laborant prekršio kodeks ponašanja naše zdravstvene ustanove, jer se detetu obraćao povišenim tonom i stezao mu ruku. Nije moguće dokazati da li ga je udarao i psovao, kako je navela dečakova majka u prijavi - objašnjava doktor Koroman.

Na osnovu toga, doneta je odluka o suspenziji u radu sa decom, a dobiće i upozorenje na postojanje razloga o otkazu.

PROČITAJTE JOŠ: