autobus GSP Beograd stanica automobili semafor
Alo!/Rajko Ristić
autobus GSP Beograd stanica automobili semafor

Alo!/Rajko Ristić

autobus GSP Beograd stanica automobili semafor, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Dokaz koliko je saobraćaj živa stvar, mora da se prati problematika i da se odmah reaguje. Došlo je do požara u motorskom delu, požar lokalizovan i linije preusmerene.

Niko nije ugrožen.

- Nema povređenih, ali moramo da sačekamo da vidimo sve detalje. Bitno je da niko nije ugrožen. Sve smo uradili prema protokolu kao i inače.

Jovica Vasiljević

Printscreen

Jovica Vasiljević, Foto: Printscreen

Prate se uputstva Kriznog štaba.

- Pratimo uputstva Republičkog Kriznog štaba, drugi gradovi su krenuli takođe prema uputstvima i u tom smislu smo se pripremali prethodnih dana. KŠ dobija prvi relevantne informacije.

U kom trenutku instrukcija postaje preporuka?

- Obaveza grada Beograda je da prati preporuke Republičkog štaba. Dobili smo preporuku da se puste sve kategorije putnika u saobraćaj, dali smo nalog svim prevoznicima. Nema potrebe za selekcijom putnika, mi dajemo preporuku građanima da nose zaštitnu opremu, da vode računa o svom zdravlju, ali i o drugima. Ostaje ulazak na prednja vrata. Kapacitet - autobusi su više nego zadovoljili potrebe. U 7 sati je popunjenost vozila je bila oko 20 odsto, na pojedinim linijama između 30 i 50. Ima i više nego dovoljno vozila, imamo i 300 u rezervi.