džoging
EPA
džoging

EPA

džoging, Foto: EPA

Budući da ubrzano dišu samim tim i ispuštaju više kapljica u vazduh.

Naime, iako trenutno nema dokaza da se korona virus prenosi putem znoja, dr Svon je upozorio na su oni koji trče trenutno najopasniji budući da trčeći ispuštaju više sitnih kapljica iz usta nego oni koji samo šetaju.

- Budući da oni koji trče dišu ubrzano i još ubrzanije se znoje, oni imaju veću šansu da ispuste virus u vazduh i tako možda zaraze onog pored koga prolaze – objasnio je.

Zato je još jednom objasnio važnost držanja rastojanja od minimum 2 metra, a to posebno važi za one koji vežbaju napolju.

U Australiji mnogi koji treniraju na otvorenom su ignorisali uputstva o socijalnom distanciranju, pa su tako šetališta širom zemlje doslovno zagušena onima koji izlaze u šetnju ili da trče.

Ivana Milošević

Printscreen

Ivana Milošević, Foto: Printscreen

- Ako je taj neko, na primer, kinuo, a mi prošli moguće je da se zarazimo... Ali, uopšte ne treba da razmišljamo na ovu temu, treba da se slede pravila. Znam da je teško, imam i ja dete koje nije izašlo napolje otkako je sve ovo počelo - rekla je i dodala da bi svi razumni ljudi trebalo da ostanu u kućama i izlaze samo onda kada moraju – upozorila je.