Željko Mitrović
Promo
Željko Mitrović

Promo

Željko Mitrović, Foto: Promo
Željko Mitrović

Promo

Željko Mitrović, Foto: Promo

- Posle velike polemike na društvenim mrežama, odnosno brojnih pitanja kako se mlaznice zapravo mogu koristiti u običnom životu i saobraćaju. Mi smo snimili klip, koji će služiti pre svega u promoivnse svrhe za londonski “Selfridges”, koji će turbo mlaznice prodavati eksluzivno 30 dana, počevši od 1. oktobra, a onda i širom sveta.

Ali ono što je najvažnije, taj klip pokazuje kako najnormalnije i najbezbednije , bez soro bilo kakve zaštitne opreme, se turbo mlaznice mogu upotrebljavati u svakodnevnom životu i saobraćaju, kao trotineti sa električnim pogonom. Želim ovom prilikom da se zahvalim profesorima, asistentima inženjerima sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji su pre svega imali poverenje da neke od ovih mojih ideja imaju smisla, a zatim i na velikom trudu da se svi ovi projekti realizuju – rekao je Željko.

Željko Mitrović

Promo

Željko Mitrović, Foto: Promo

 

Željko Mitrović

Promo

Željko Mitrović, Foto: Promo

- Sad nas čeka niz projekata, evo ja sam lično u pripremama, morao sam da smršam 15 kilograma jer sam za avgust najavio vožnju našim letećim automobilom, a ja sam probni pilot. Tih 15 kilograma mi je omogućilo da imam 5 minuta više autonomije u vazduhu. Zapravo svaka tri izgubljena kilograma su jedan minut višeenergetske autonomije u vazduhu, tako da ću sada moći pet dodatnih minuta da ostanem u vazduhu. Sve ide po planu, kao što sam rekao, di-džej Žeks preleće Beograd u avgustu – kaže Željko.

Željko je video na kom vozi skejt sa turbo mlaznicama objavio i na vom Instagram profilu, koji broji više od 112.000 pregleda i gotovo 500 komentara. Nama ostaje da vidimo koje će još patente Željko predstaviti do kraja leta, ali i kako će proći test vožnja letećeg automobile kojim će upravljati upravo di-džej Žeks.

Željko Mitrović

Promo

Željko Mitrović, Foto: Promo

 

 

 

Komentari (4)

Ha

07.07.2020 12:31

Zasto nije probao u spicu, da se vidi kako to funkcionise, nego u praznom gradu? Sem toga, nije tajna da mnogi inovatori prodaju svoje patente.

Tesla

07.07.2020 13:59

Aaauuu, pa ja tek sada provaljujem da se ovaj opako loži na Elona o_O aaahahahaha, pa da li je moguće???

Jelena

07.07.2020 14:05

Čovek vise ne zna sta ce pa izmislja toplu vodu, bolje da se bavi humanim radom nego sto od sebe pravi majmuna. Prvo vestacka inteligencija, pa ozoniranje krvi, pa dron automobil, pa sad ovo. Nije ni svestan koliko lici sve to na Made in China...

cacanin

07.07.2020 14:22

Prvo kopirao Stiva Džobsa i Zukenberga sa tim odvratnim oblačenjem samo crnih majica, a sad se primio na Ilona Maska da bude pronalazač. A prvi idol mu bila Mira Marković...