Željko Mitrović
Printscreen/ Twitter
Željko Mitrović, Foto: Printscreen/ Twitter

- U vazduhu moje mlaznice rade čarobno! Na 200 m visine sa trećinom snage mlaznica, menjao sam visinu i pravac kretanja za po 20 m/s, što je 72 km/h. Naravno, palio sam ih samo po jednu sekundu da ne bih zavrsio kod Svetog Petra! Efekat je neverovatan s obzirom na dve suprotstavljene sile - objavio je Mitrović na svom tviter nalogu.

Podsetimo, od desetak patenata koje je najavio za ovo leto, Željko je nako svih neophodnih priprema danas testirao svoj patent – turbo mlaznice koje su pravo otkriće za sve one koji voze skejt, rolere ili bicikl. Željko je juče obavio poslednje pripreme, a danas je uspešno testirao turbo mlaznice na kopnu, odnosno na profi, asfaltiranoj stazi. Željko je na svom Instagram profilu objavio snimak sa današnjeg testiranja, koje se pokazalo kao uspešno.

- Mlaznice sam finalno testirao na pisti Navak i rade kao lude,na svakoj ruci po 4 motora sa po 30.000 obrtaja i u rancu napajanje sa autonomijom od sat vremena! Lepa vest, potvrđeno od 1. oktobra u slobodnoj prodaji u Londonu u “Seldfriges”, od novembra Njujorku i Parizu. Sutra proba u vazduhu! – napisao je Željko u opisu videa. Prema njegovim rečima, pokretna hidraulična platforma za parasejling ne samo da je otkriće sama po sebi, već će predstavljati i osnov za testiranje turbo mlaznica za kretanje u vazduhu i na kopnu. Željko je danas turbo mlaznice testirao na kopnu, a u narednim danima će ovaj dodatak za ekstremne sportove testirati i u vazduhu. Procene su da bi uz turbo mlaznice skejt mogao da razvije brzinu značajno veću od 100 kilometara na čas, a Željko je ovu pretpstavku upravo danas testirao na profi stazi.

Verujemo da će ovo otkriće, kao i hidraulična platforma za parasejling, biti prava poslastica za sve ljubitelje ekstremnih sportova i adrenalina. Ne treba zaboraviti ni to da Željko uveliko radi na novom patentu – letećem automobilu (flying car), koji je najavio već za 1. avgust, dok će probnu vožnju iznad Beograda izvršiti u periodu od 1. do 7. avgusta.

Ovo su samo neki od patenata koje je Željko pripremio za ovo leto, a nakon testiranja turbo mlaznica za skejt, rolere i bicikl, ostaje da vidimo šta će sve još Željkova ljubav prema inovacijama i ekstremnim sportovima doneti.

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

cico

30.06.2020 18:19

Bice poznatiji nego Tesla

Lola

01.07.2020 07:55

Ovaj definitivno ne zna sta ce s parama! Bojim se za njega,Mnogo strci.