Važno da znate ako još niste dobili 100 evra! Stigle informacije i za uplate na namenski račun

Rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.

100 evra
100 evra, Foto: Printskrin

Oko 500.000 građana dobija svakodnevno pomoć države od 100 evra u dinarskoj protivrednosti, a dok nekima od njih uplata stigne bez opisa, drugi dobijaju poruku sa naznačenim: covid 19 uplata.

Ukoliko vam ne stiže poruka od banke, u dva koraka možete da proverite da li je novac uplaćen. Potrebno je da na sajtu https://idp.trezor.gov.rs/, ukucate u status vaše prijave matični broj i broj lične karte.

Rok za prijavu još nije istekao i građani mogu da se prijave do 5. jun, a rok za isplatu je 7. jun.

Kako do sredstava na namenskom računu

uplata 100 evra
uplata 100 evra, Foto: Printscreen

Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

"Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu se u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva", navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Važno

To što se prijavili prvi dan ne znači i da prvi treba da dobijete novac. Redosled isplate ne zavisi, naime, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć.

Povezane vesti

 • Korisnik: bez_komentara
  30/05/2020 - 23:12
  Gradjani koji su se prijavili prvi dan ne ocekuju da im novac bude uplacen zadnji dan, na sta to lici, da su to hteli verovatno bi se zadnji i prijavili, nacin na koji se uplacuje je cist bezobrazluk i izivljavanje!
  • Natasa @bez_komentara
   31/05/2020 - 16:41
   Ja sam se prijavila prvog dana mailom i odabrala prokletu Intezu i sad nema novca za mene na sta to lici
 • Korisnik: doxy
  28/05/2020 - 15:04
  Na sajtu mi pise da je isplaceno,a od banke nema poruka da je uplaceno na racun i tako vec dva dana
UČITAJ JOŠ KOMENTARA